On the other hand

Linkkiä tekstiin.
Ensimmäinen viikko
Pientä sunnuntai laittoa
Peukaloa ja valokarnevaaleja
Viimeistä sanaa

Taas mennään käsiasioissa.
Viimeksi oli “Handjob“, eli vasurin trimmaus. Nyt työnnettiin oikeata leikkaussaliin.
Homma oli lähtökohdiltaan vähän huonompi, sillä vasen ei vielä ole täydessä iskussa, ja tietty olen umpioikea.

Mut leikkaus oli toissapäivänä aamulla ja meni nukutuksessa, kolme tuntia olin omissa maailmoissani. Sit ilman kipuja osastolla päivä, yöllä alkoi jo jomotella, ei paljoa, mut ei tarvinnut juurikaan nukkua.
Aamulla lääkärikierron jälkeen avattiin kipsi, vähän enemmän oli vekkejä kuin olin odottanut. Mut siistejä, eikä turvotusta.

Tehtiin neljä lastaa, oikeaan yö- ja päivälasta, vasempaan 4&5 sormelle ns. koukistaja yöksi ja peukalolle vastalasta vedolla (tätä käyttöön pari krt päivässä).
Pitää kuvata myöhemmin lastat. Sain toki vaikuttaa näiden ulkonäköön, niin toki niissä on Jokerivärit :)

Nyt kotona, totuttelua arkeen. Aikamoista oli aamulla harjata hampaat vasurilla, tai lihakeiton syöminen.
Onneks voi oikeaa ihan vähän käyttää, ettei ihan mahdotonta ole elo.
______________________

Ensimmäinen viikko

Viikko menty.

Suihkussa käyty, autoon nousuja, kevyttä kelausta. Normaalisti pieniä asioita, mut nyt tuntuu välillä et pitäis saada joku pokaali ja olalle taputukset kun vetäisee farkut jalkaan.

Hidasta, vaan ei ollenkaan niin kuin oli vasurin kanssa, ainakin tää tuntuu siltä. Oikea kyl on paljon vahvempi sormiltaan, ainoa joka tuntuu samalta kuin puoli vuotta sitten, on tuo ranteen väsyminen.

Eilen otettiin (tai S otti ja laittoi uusiks) turvotussiteet pois, odotin n.85% varmuudella turvotuksen laskeneen. Mitään ollu, oli vielä yks vekki auennut hieman tikin kohdalta ja päästänyt verta läpi. Sit peukalon kohdilla olevasta vekistä joka vuosi jo sairaalassa ja siellä se paikattiin, ni nyt avattiin, se oli hurjan näköinen.
Pesut vähän rasvaa iholle ja ilmakylpyä, sit takas tuoreet siteet.

Fiilis on kuin olis saanut takapakkia tässä turvotuksen kanssa, mut jos ynnäilee, niin paljon nopeammin sormiin on tullut liikettä kuin aikaisemmalla kerralla.

Kivut on aika niin ja näin, tottunut jo niin sellaiseen jomotteluun, et napsii panadolin tai buranan ja pitää kättä koholla, sillä se hoituu. Yöksi tramal ni untakin saa.

Unta on saanut ihan kivasti, päivälläkin, mut aamuvarhaisella herää kuuden pintaan kuin armeijassa hälytykseen.
Omituista, ja siinä varmaan syy pikku päikkäreille.

Kuvaa kädestä siteiden irrotuksen ja pesun jälkeen. Tikit tuli laskettua, 35-37 niitä kaiketi on, sekoilin laskuissa niin et jompi kumpi se nyt on.

IMG_20141006_180232
IMG_20141006_180319
IMG_20141006_180342
IMG_20141006_180349

___________________________

Pientä sunnuntai laittoa

IMG_20141011_153816
IMG_20141012_131624
Eilen avattiin turvotussiteet ja vilkaistiin peukun haavaa.
Märki se, pahus. Mut on se ollut ja on nytkin kipeä, tuntuu paisuvan ihan pöllösti.

Aamulla ohjeiden mukaisesti soitin sit osastolle, neuvoivat tulemaan tapaturmalle näytille.
Nyt sitä täällä venaillaan S:n kanssa ja L mummilassa… Otettiin verta ja haavasta näyte. 1,5h venaus niille, sit tulosten kanssa lääkäriä häiritsemään.
Olis ollu tikkien poisto 14.päivä, mut ansnykattoo…

IMG_20141012_131708
IMG_20141012_171513

… Ja sit päästiin lähtemään.
Kaikki arvot oli ok, lappua vaan vuotavan haavan päälle ja hoito-ohjeita. Sit 14.päivä otettaisiin tuolla Töölössä ne tikit pois ja samalla käsikirurgi vilkasis vekin.
Nyt apteekista antibiootit ja kotiin käsi koholle.

Enää ei muuten laitettu siteitä käteen, meen paljaalla (kuitenkin tietty lasta mukana).

_____________________________

Peukaloa ja valokarnevaaleja

Tikit sit poistettiin ja vekki oli enemmän auki, märki ja oli turvoksissa. Muut tikit oli helposti irtoavat eikä niiden jäljiltä ollut mtn sanottavaa. Taas sai kiirehtiä lekuriin et olis ajallaan, odottamaan. Niin kävi vanhanaikaiset, et kun tultiinkin ottaa labrat, joissa kestää vähintään se tunti, ni kysyttiin ehtiikö kahvit noukkia, ehtii kuulema, ne haettiin ja sit sai mennä jo sisään (blaah).

IMG_20141014_120741
Mutta tämä peukku. Se on mennyt koko ajan enemmän ja enemmän jumiin, aiemmin se kääntyi kivasti nyrkkiin, nyt sit suorana möllöttää tossa.
IMG_20141013_153156
Lisää vaan antibioottia, et ei vaan tulehtuis. Myös alkuun pidettiin vajaan viikon hopeahoitoa vekin päällä, ja kai se tehos kun nyt on ainakin kiinni ja kuiva.
IMG_20141015_234908
IMG_20141020_202938~2
Vakuutusyhtiön kanssa päästiin viimein päätökseen, tai oikeammin saivat tehtyä maksarin fysioterapiasta. Senkin olis luullut olevan ihan selvää pässinlihaa, samaan tapaan ja vähän paremminkin kuin aiemmin vasurille.
Nyt torstaina tulee fyssari tutkimaan kättä ja katsomaan mitä sille vois saada tehtyä. Loppukuulle on jo poliaika, jossa saa lisäinfoa.

Onhan tämä nyt siis koko ajan parantunut, sille uskaltaa ottaa jo vähän liikettä. Mutta takapakkia tuli nyt peukun osalta, harmi.
Tuli muuten ihan vaihteeksi käytyä modaamassa päivälastaa, ja se tarkoitti tervetuloa taas kivuille. Ranteen ja peukun uudet asennot tekee välillä aika häijyä, sekä kelaaminen on raskaampaa (voi kyl johtua jo muutenkin lihaksien heikemtymisestä).

Käytiin nyt tänäkin vuonna tuolla Lintsin kauden päättävillä valokarnevaaleilla, käsi kulki hyvin mukana paketissaan, S jaksoi työntää reippaasti :)
Ihan oman postauksen näistä varmaankin saa, mut taidan jättää sen tän käsi sivun ulkopuolelle.
Muutaman kuvan kyl laitan, mitä uudella luurilla tuli otettua (testissä slow shutter mode OPO:lla).

IMG_20141019_195902
IMG_20141019_203642
IMG_20141019_205129
IMG_20141019_210804
______________________________

Viimeistä sanaa

Nyt eletään jo 20.12 eli joulun ns. kynnyksellä ollaan.

18. torstaina oli käynti toimintaterapeutin luona, katseltiin vähän sormia, molemmista käsistä.
Ajattelin sellaisen pisteen laittaa tälle sivulle käyden läpi vähän missä nyt mennään.

Vasen on vieläkin se joka vaatii enemmän huomiota, siinä pikkurilli jää koukkuun, vaikka mitä on kokeiltu sen vahvistamiseksi. Nyt jää nähtäväksi jätetäänkö se, vai hoidetaanko se jollain leikkauksella.
Ei pelkästään koukku vaan myös sen harottavuus, eikä auta laittaa sitä kaveritarralla nimettömään sillä se ottaa sen silloin mukaansa, huoh.

Vasurin pinsettiote on nätti, mutta voimaton, lisää vaan treeniä. Nyt tuli mukaan peukalon asentoa helpoittava mustanvärinen tuki, jeesaa siihen ettei sormet väsy ihan minuutissa. Sehän tässä onkin ollut, kun yrittää harjoittaa, niin ihan silmissä näkee kuinka sormet eivät enää jaksa koukistua/suoristua/puristaa jne.
Mutta mitä sen kanssa ennen leikkausta oli tilanne ja mikä se on nyt? Niin joka tapauksessa parempaan menty, sekin vähä minkä nyt saa on kaikki plussaa. Uskaltaa jo ottaa ihan lasista kiinni, ja kättä tulee käytettyä enemmän ja yhdessä oikean kanssa. Itse siihen kasvaa käden parantuessa, niin ei ihan kaikkea pysty vielä huomaamaan mitä onkaan tullut enemmän, mutta jo pelkästään koneella kirjoittaessa huomaa käyttävänsä enemmän vasemman sormia. Eikä aiemmin mm. Nintendo Wii:n pelaaminen luonnistunut, nyt otetaan vahinkoa takaisin.

Oikea kuntoutui kovaa vauhtia, neljäkin kertaa rivakammin kuin vasen. Ei sinänsä yllätys, sillä olen oikeakätinen että oikea oli vahvempi jo lähtötilanteessa. Nyt mikä oli, niin peukalon kanssa sama kuin vasemmassa, se kun ei tahdo mennä kunnolla koukkuun eikä “suoraksi”. Siinä on jänteen kohdilla niin kova turvotus joka estää liikeradan muodostumisen, sitä nyt teipataan kärjestä alaspäin, kohdistaen näin painetta pois ytimestä. Sit oikean käden arvet kaipailevat pientä kosmeettista hoitoa, tämä on hoidettu geelilätkillä joita pidetään öisin. Niiden päälle sukka joka pitää ne paikallaan, that’s it.

Ei tässä enempää käsistä. Tikkejä mahdoton kasa, huhtikuusta asti ollut työtä, enemmän ja vähemmän vaivaa. Nyt toki Prahan reissussakin kelattu joka päivä viikon verran kymppi kilsaa käsien pysyessä kunnossa, joten kyllä ne toimivat. Otteet ja voimat ottavat aikansa, vaikka niitä onkin tullut jo hyvin (tarpeeksi riittävästi et olen tyytyväinen, mut lisä aina parempi).

image

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s