April Coffee: San Alberto

Posted: 06/03/2017 in Elämää

DSC09918

Kahvina aeropressissä Kaffeboxin subcription maaliskuun kahvi, paahtimo on itselle ihan uusi joten mielenkiinto on ihan kirjoittaakkin tästä.

Tanskalaispaahtimo, tarkemmin Köpiksestä tuleva April Coffee RoastersSivut simppelit, tarjoavat saman kuin nykyään lähes jokainen ajan pulssilla oleva paahtimo, kuukausittaisen tilauksen, tilaajakirjeen (sen s-postiin tulevan…) yms.

San Alberto, Colombia
Buenavista, Quindio
Juan Pablo Villota
Caturra
Washed
1650 MASL

Milk chocolate, Brown sugar & Pear

DSC09919

DSC09920

Työstin tämän kuten jo todettua aeropressillä, mutta kokeilin paria eri tyyliä. Päädyin siihen tulokseen, että Ranskan viime vuoden voittajan Jérôme Dittmarin resepti toimi tämän kanssa erittäin hyvin.
Resepti:
ap oikeinpäin, paperi filsu (kasteltu), filtterikarkeus (EK 7), 20g kahvia, 230g vettä 80C.
40g vettä kahvin päälle, 10 sekuntia
sekoita 10 sekuntia
bloom 30 sekuntia
kaada 190g vettä 40 sekunnin ajalla
press 40 sekuntia

2017-03-06_07-36-21

Siinä se, tuloksena hyvin kirkas kuppi jossa maut tulevat hyvin esille. Ei ihme että Dublinissa Dittmar sijoittui kakkoseksi.
Itse maistoin kupissa päärynää, vihreää omenaa, ruskeaa sokeria. Mutta mitenkään en saanut tästä maitosuklaata esille, enkä ole vieläkään tätä kirjoittaessani keksinyt miten siinä onnistuisin.

Onko kahvi laadukasta, onko se hyvää, haluanko tältä paahtimolta uudelleen kahveja?

Oli piristävä hieman hapokas päärynäinen päiväkahvi, haluaisin maistaa tältä paahtimolta jotain toistakin.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s