Seeds & Co: White label Coffee, Congo – cpck

Posted: 01/05/2016 in aeropress, Elämää, Espresso, kahvi, paahtimo
Tags: , , , , , , , ,

DSC_1723

Seeds & Co on samantapainen kahvinvälitysyritys kuin mm. Slurp, Kaffebox… Mitä näitä nyt on, aina välillä törmäilee muttei jää nimet päähän.

Tähän törmäsin ihan facen mainoksen kautta, en yleensä näitä kummemmin jää katsomaan mutta nyt huomio kiinnittyi vähän outoon paahtimoon sekä varsinkin heidän kahviinsa.
Viikon kahvi oli Kongosta! Monista maista olen päässyt maistelemaan kahveja, tämä on jäänyt välistä joten tutkimaan asiaa.
Mielenkiintoiseksi myös osoittautui erittäin lupaava makukuvaus sekä hinta, pussille tulisi hintaa 6,40e ja lähetyskulut 2e, tämä on halpaa kuin makkara, vaikka papua ei olekkaan pussissa kuin 200g.

DSC_1724

Kahvi tuli siis White Label Coffeelta ja oli filtteriä. Paahtimo on Amsterdamilainen, sekin on itselleni jotain uutta. Kahvista vielä tarkemmin:

congo – cpck
filter roast
mega juicy, lemons, blueberries and sultana. a must try.
region lake kivu, northern kivu
farm cpck cooperative
altitude 1650m
variety red bourbon
processing washed

Sit pientä nippelitietoa, pitäähän sitä olla jotta tietää mitä juodaan ja mistä se tulee.

Congo – cpck kahvit myy Falcon Coffees, joka tavoitteena on rakentaa yhteistyökykyistä tuotantoketjua ja rakentaa viljelijöille yhteisiä keräys/pesu/kuivauspisteitä, jottei viljelijät jotka ovat maastoerojen yms vuoksi huonossa asemassa päästäkseen tuomaan kahvejaan asemille (tätä jatkuu vielä jonkin verran, mutta tässä vähän suuntaa antavaa).

Kivu järvi sijaitsee ihan Ruandan rajan tuntumassa, järvi on yksi Afrikan “suurista” ja on yli 1500metriä meren pinnasta.

DSC_1726

DSC_1734

Pari kertaa kävin tämän kahvin aeropressillä, ensin hieman vähemmän purua ja matalammalla lämmöllä.
Silloin laitoin mausta merkille sitruksen, mustikan ja loppuun hintsusti vaniljaa. Hapokkuutta oli, mutta aika vähänlaisesti. Mehukkuus tuli tuosta sitruksesta, rusinat multa jäi.
Toisella kerralla lisäsin annosta ja löin kuumemmalla vedellä menemään. Sieltä sitrus irtosikin jo mukavammin, nyt mustikka tuli vähän myöhemmin ja oli hankala maistella, kun makeus kulki koko ajan sivussa mukana.

Hyvää tämä oli filtterinä, siihen se oli tarkoitettukkin sillä siitä on erikseen espressopaahtokin.
Laitoin kuitenkin koneen tulille ja koitin mitä tapahtuu. Ensimmäisellä yrityksellä jauhatus oli ihan liian karkealla ja viemäriin meni, näin kävi vielä toisellakin kerralla, kolmannella kiristin vielä myllyä ja nostin annosta 18g ->19g.
Valmista espressoa tuli 23s ajassa kuppiin 38g. Maku oli hyvin eroteltavissa, nimittäin sitruksen hapokkuus käväisi alussa ja sen jälkeen jäi suuhun makeus, ihan en poiminut oliko mustikka vai rusina, mutta jotain tämän suuntaista kuitenkin.

DSC_1738

Pussi saapui 27.päivä ja siinä oli paahtopäivä 19. en sitä niin harmitellut, mietin vain et kovin tuoreesta kyllä oli puhetta tilauksen yhteydessä, mutta onhan näitä puheita aina. Sit ullatuus, tuli mailia jossa asiaa pahoiteltiin ja luvattiin ensi paahdosta ilmainen pussi vahingonkorvauksena (saas nähdä tuleeko just mulle, mut kiva kuitenkin).

Näillä lähetyskuluilla, eli 2e, kannattaa katsella jos joskus sattuu hyvää papua kohdalle niin tilausta vetämään.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s