Testissä: Sudden Coffee

Posted: 05/03/2016 in cappuccino, Elämää, kahvi
Tags: , , , ,

DSC02482

Sudden Coffee eli Kalle Freesen pikakahvi.
Tästä on lukenut vähän kaikkialla ja paljon, vaikka Kalle onkin vasta aloittamassa bisnestä, niin oikein hävettää etten aiemmin ehtinyt tuolta tilaamaan ja kokeilla tuotetta.
Pari linkkiä joista voi ammentaa lisää tietoa: Kauppalehti, Sprudge, Talouselämä

Pikakahvi itsessään ei ole kovin erikoinen juttu, mutta jos on niin että siitä saa hyvän makuista, on se nyt jumankauta sellainen markkinarako että oksat pois.
Sudden Coffee tekee vielä pieniä eriä ja ainakin itselläni on kuluttajana fiilis, että tässä ollaan vasta isomman pilvenpiirtäjän perustuksia kaivelemassa tontille.

Normaali pikakahvi, joita siis lentokoneissa, hotelleissa yms. saa juotavaksi, on aika tylsän makuista, ei pahaa mutta ei mitenkään isompi makuelämys. Joten olen juonut kyllä aiemmin ja yleensä tämä on sinällään jo varma kahvikupillinen, jos lähtee miettimään minkälaista myrkkyä jostain likaisesta keittimestä voi irrota vanhoilla bulkkipavuilla/epämääräisillä kahvinpuruilla.

MUTTA nyt sitä on (tai siis oli), tilasin kaksi putkiloa $6/kpl.

DSC02483

DSC02485

Tästä liikkeelle, putket ovat muovia, kierrekorkillisia. Oletin sisällön olevan 4.5g, mutta mittasin siitä itse 4.1g ja toisesta 4.2g, mittavirhe voi olla mahdollinen, vaikka vielä kokeilin vaakaa 100g punnuksella ja se näytti tarkkaa.

DSC02488

Ei kai siinä kuin kokeilemaan. Ja juuri kun olen lämmittänyt veden, mitannut sitä ohjeistetun 240g kuppii, soi puhelin. Jätin kupin lämpenemään, puhelun jälkeen uusi yritys ja taas soi puhelin. En millään olisi halunnut mokata tätä maistelua, kun olin vain kaksi tuubia tilannut.

Screenshot_2016-03-04-12-06-28

Näillä ohjeilla on hyvin vaikea epäonnistua.
Lämmitin veden yhdeksäänkymmeneen asteeseen ja sekoitin purut, aikani sekoitin, annoin vähän jäähtyä ja otin lusikkaan maistaakseni. Pientä purua näkyi vielä lusikassa, päätin sekoittaa vähän runsaammin. Ajatuksissani sekoitan tämän murukahviin, joka liukenee salamana veteen, en tiedä miksi ajattelin tämän toimivan samoin.

DSC02491

Maistoin, join ja purskutin vettä perään, maistoin uudelleen. To-del-la vaikea kuvailla makua, mieleen ei tullut oikein mitään fiksua, jotain pyöreää ja vaalean ruskeaa pehmeää jankkaa mielessä, mutta kun pitäisi saada tarkemmin.
Vanha kunnon flavour wheeliä vilkaisten poimin kohdasta nuts -> almondin, mantelin. Hetken päästä lisäsin toastin muistiinpanoihini, sit ihan kupin lopussa lisäsin perään vielä aavistuksen kermainen, tasapainoinen

DSC02493

Sitten mulla on vielä tuo viimeinen tuubillinen ja sille muut suunnitelmat, nimittäin espressokone lämpenemässä.
Suddenccino mielessä, eli nämä purut + maitoa ja niitä höyryttämällä cappuccino aikaiseksi.

Jäin nyt hetkeksi paikoilleni, jahkasin että tekisinkö purujen päälle tilkan kuumaa vettä ja vaahdottaisin maidon sen päälle. VAI, kaataisinko purut maitoon ja antaisin sitten soittaa.

DSC02494

DSC02495

DSC02497

Päädyin sitten kokeilemaan tuota suoraan maitoon sekoitusta. Taas mietin, miksen tilannut ainakin viittä tuubillista, ei jäisi näitä pähkäilyjä.

DSC02503

DSC02505

Vaahdotin punaista täysmaitoa, olen niin tottunut tuplaespresson kanssa cappuccinoni juomaan, että tässä oli alkuun pelkkää maidon makua kahvin vivahteella. Sitten kun sain pois mielestäni jo iskostuneen oman cappani, sain haettua makutuomiota.
Maku on pehmeä, ja niin sen pitääkin olla, sillä eihän tämä ollut aiemminkaan mikään järkky hapokas. Laittaisin leiman “semihyvä“, eli toimii. Voin kuvitella helposti tekeväni näitä tilanteissa joissa esim. mylly on rikki, espressopavut ovat loppu yms.

Lopputuomiota on vaikea vielä jakaa, haluaisin kokeilla suuremmalla määrällä vettä ja toisinpäin, sitten myös Suddenccinoa eri tavoin valmistettuna (pienempään määrään maitoa, eikä sekoitusta suoraan maitoon).

Taidan tilata lähitulevaisuudessa lisää, samalla seuraillen pystyykö Kalle vielä nostamaan maun osalta tasoa. Toivon sitä, sillä silloin ihan varmasti nousisi valmistus volyymi, mikä tarkoittaisi halvempaa hintaakin.

Joku voi miettiä miksi tätä niin odotan ja ihmettelen.
En ehkä just omassa keittiössäni papujen syrjäyttäjänä, mutta muun muassa viime Malesian reissulla näitä olisi voinut olla repun pohja täynnä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s