Audun Coffee, two bags

Posted: 02/03/2016 in Elämää

ORG_DSC02146

Tällä kertaa puolalainen paahtimo, joka paahtaa norjalaiseen tyyliin. Jep, www.auduncoffee.com.
Aluksi vähän hämilläni tästä, koskaan en ollut kuullutkaan koko paahtimosta ja omistajasta.
Owner and coffee roaster: Audun Sørbotten. 2015 World Coffee Roasting Champion!

Sivuilta sitten luin seuraavaa ja jo rima nousi sieltä jostain:

“I spent 8 years roasting for the premium Oslo brand Solberg & Hansen. As part of the Solberg&Hansen team I roasted the winning coffees in the prestigious Nordic Roaster Competition in 2011 & 2012. I have roasted coffee for several Norwegian champion baristas, as well as for cafes and restaurants. Now I have established a state of the art roastery in Poland with equipment from Probat, Germany. My evaluation experience, combined with a systematic, scientific approach to roasting will deliver consistency. Coffee will be packed in nitrogen sealed,modern zip-lock coffee bags.

Data about my roastery:
Education and work experience: Master degree in Biochemistry from the Norwegian University of Natural Sciences (NTNU) in Trondheim. Four years of research in the field of marine biochemistry.

Eight years of coffee roasting at Solberg&Hansen, Oslo (2006-2013).
Machine and equipment: Probatone 12 from Probat.”

2016-03-01_10-43-50

Mulla on siis kaksi pussia filtteripaahtoa, 125g kumpaakin.
Kolumbialainen Patrimonio Pijao ja Ruandalainen Kamiro.
Kaksi makuprofiileiltaan (ainakin kuvailuissa) hyvin erilaista kahvia, erittäin positiivinen kk lähetys tälläinen.

Otin ensin Kamiron auki ja aeropressiin, teki sillä hetkellä mieli jotain raikasta ja kirkasta kuppia, sellaiseen osuinkin.

Kamiro
Nyamagabe, Rwanda
Local Heirloom – Mainly Bourbon
Washed
Motherland farmers
1700-2000 MASL
Sweet and delicate, rasberry juicyness, complex

DSC_1316

Näiltä tiedoilta uuttamaan ja maistamaan.
Tuttua AP reseptiä käytin molempiin kahveihin: Inverted, 17,5g kahvia (hieman filtteriä hienompaa), 245g 87,5C vettä, alussa sekoitus toinen 30s kohdalla, kääntö 1min kohdalla, pyöräytys ja 30s pressi.

Omaan suuhun ei ihan osunut nappiin mitä oli kirjoitettu, syynä voi olla uuton erilaisuus, mutta hyvän kupin sain mielestäni aikaan.
Kirjoitin: Bright/clean, cranberry like acidity, complex.

DSC_1318

Paahto on molemmissa hyvin tasaista ja sopivan vaaleaa omaan makuun, sekä pavut ovat hyvin samankokoisia.

Patrimonio Pijao
Planadas, Columbia
Castillo & Caturra
Washed
Vargas, Diaz & Cardenas
1850-1950 MASL
Heavy, solid, sweet, savory, thick, tropical fruit.

ORG_DSC02370

Tämä siis todella poikkeaa ensimmäisestä, luvassa olisi aika BOOMCUP.

Aeropressin läpi, ja cupping lusikkaa uittaen sain paperille seuraavaa (näitä makuja on jostain syystä helpompi kirjoittaa englanniksi välilllä):
Licorice, toffee, sweet, honey.

Kun maistelen, en katso ensin makuprofiiliin ja yritä etsiä niitä, toki joskus sitäkin teen. Mutta pyrin keksimään omille makuhavainnoille nimiä ja kielikuvaa, näitä kun aloin jälkeenpäin vertailla, niin kyllä ne monella tasolla kohtaavat.
Loppupeleissä tämä oli hyvä kuppi, erilainen ja se on tässä tapauksessa positiivisen kautta hyvä asia.
Välillä kun haluaa tymäkän kahvikupillisen, teen sen tästä.

Way to go Audun!

Lopuksi pientä tarran liimailua keskellä keskustaa
ORG_DSC02184

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s