Per Nordby: Incahuasi

Posted: 25/02/2016 in kahvi, paahtimo
Tags: , , , , , ,

2016-02-24_10-58-27//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Siinä se, yksi odotetuimpia kahveja mitä Kaffeboxilta olin odotellut.
Per Nordby on ruotsalainen paahtimo Göteborgissa. Oikestaan Per Nordby on henkilö joka on nopeasti hänen WordPress sivultaan katsottuna toiminut kahvin parissa vuodesta 2000, paahtanut vuodesta 2007. Vaikkakin Kaffeboxilta tulleessa lapussa lukikin “founded 2013” (miten tämän nyt sitten tulkitsee).
Jos paahtimosta etc on kiinnostunut niin tuosta linkistä selviää paljon, toki kieli on Ruotsi ja omalla kielitaidolla piti kääntäjää pyöräyttää.

Kahvi on Perusta, Cuzcon Incahuasin alueelta. Piti Googlettaa tämä, ja selvisi kaupungiksi. Kovasti kuvahaku näyttää Machu Picchua eikä syyttä, sillä siinä vieressähän tämä sijaitsee.
2016-02-24_10-57-51//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Prosessointi: Pesty
Lajikkeet: Typica, Caturra & Bourbon
Tuottaja: Américo Palomino
Korkeus: 2100 MASL
Croppi: Micro lot, Harvest 2015 may

Maku profiili: Kypsät hedelmät, maitosuklaa ja vihreä omena.

Kahden hehtaarin tilalla siis viljellään näitä kolmea lajiketta, joita sitten naapurivoimin kerätään ja kuljetetaan muulilla/muuleilla alueen pesuasemalle.

Näillä tiedoilla eteenpäin maistamaan, aeropressillä jälleen ja lusikka kurttuiseen käteen.
Aamukahvina otin vastaan, silloin makuaisti herkimmillään. 17g kahvia, 245g 87asteista vettä, sekoitukset alussa ja 30s kohdalla, metodina inverted joten kääntö 1min kohdalla.

Odottelin ehkä jotain räjähtävää makuelämystä, mutta aika simppelillä mentiin. Pehmeä, kuitenkin kirkas kuppi. Maku profiilista “kypsät hedelmät” sain punaisia marjoja mieleeni, myös hapokkuus jäi siihen, vaikka nostin uuttolämpötilaa saadakseni enemmän tuota vihreää omenaa mukaan, niin sen hapokkuus jäi pieneksi vivahteeksi. Sitten “milk chocolate”, ehkä… vahva ehkä, sitä oli jälkimaussa.

Mitä sitten tästä lopuksi ajattelisi:
Hyvä peruskahvi, kuitenkin special coffee kategoriaan laittaisin.

MUTTA, olin odottanut paahtimolta ehkä vähän enemmän, siksi jäänkin odottamaan koska tulee seuraava lähetys ja uusi kahvi.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s