Love Coffee

Posted: 11/11/2015 in aeropress, Elämää, kahvi, kahvila, paahtimo
Tags: , , ,

IMG_20151110_200325-01

Vaihteeksi norjalainen KaffeBox yllätti kuun alussa, sieltä ku kerran joka kk tulee sattumanvaraiselta paahtimolta 250g papua.
Tällä kertaa arpa osui ruotsalaispaahtimo Love Coffee:lle, tiedot siitä olivat jääneet hyvin vähäiselle. Siihen että paahtimon nimi on ollut jossain yhteydessä, logo on tuttu yms. Joten kun posti kolahti, niin paketin avatessa oli ULLATUUS.

lovecoffee

Kaksi pussia, 125g molemmissa. Molemmat aika takuu varmoista kahvimaista, Costa Ricasta ja Etiopiasta. Mutta, on sieltä tullutta papua osattu pilallekkin paahtaa.

Maut oli kuvailtu kivasti ruotsiksi, ja sehän ei ole tuo vahvin kieleni, vähän sai tarkistaa joitain kohtia. Eihän tässä ole kieltä onneksi luettu kuin toosi paljon, päähän jäi toosi vähän.

Etiopia, Sasaba

Ursprung: Etiopien, Sidamo, Oromia Region, Guji
Producent: Sasaba washing station
Exportör: Trabocca
Altitud: 1800 möh
Jordmån: Lerjord
Fruktart: Mixed heirloom
Process: Tvättat (48 – 72 h fermentering)
Torkning: Upphöjda bäddar (7 – 8 dagar)
Odling: Organisk

IMG_20151110_200410-01

Blueberries, strawberries, lemon, sweet… aika kovalla lyödään etiketillä pöytään.

Tästä tein kupin aeropressillä, sillä vakiintuneella reseptillä. Jäi kovin laihaksi, mietin että milläs sitä korjaamaan. Laitoin gramman lisää kahvia ja pari astetta kuumempi vesi, sillä se alkoi maistumaan. Toki en ensimmäisellä nostanut kuin annosta, mutta se nyt ei ole olennaista.
Maku ei niin vetänyt penkkiä alta kuin olin toivonut, mutta mustikka ja lemon tulivat kivasti kielelle. Ei paha ollenkaan, ja luulen että vielä hieman hakemalla siitä olisi saattanut saadakin enempi irti, mutta oli jo kiire avaamaan toista pussia.

Costa Rica, La Guaria

Region: Santa Cruz de León Cortez
Producent: Familia Navarro Ceciliano
Altitud: 1700-1750 möh
Jordmån: Lerjord
Varietet: Caturra – Catuai
Process: Tvättat
Torkning: Torkbäddar
Odling: Traditionell

IMG_20151110_200456-01

Näissä oli taas huuli pyöreänä, ja niin aeropressillä sai uuttoa jälleen hakea (outo juttu).
Mitä haluaisin nostaa esiin, on karpalo, sen maku ja hapokkuus olivat hallitsevia, sekä kun luin tuon veriappelsiinin niin aloin tuntea senkin vahvana.

Sinänsä kun näitä nyt ovat nämä kaksi, niin kovasti puollan herkuttelu hetkeni Sasaban puolelle.

Toivon vielä jatkossakin saavani paketissa tältä paahtimolta lisää maistiaisia.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s