Roadtrip part 1: Suunnittelua

Posted: 19/07/2015 in Auto, Elämää, Kesä, kulttuuri, lapsi, Matkailu
Tags: , , , , ,

legoland

Legolandista oltiin puhuttu jo pitkään, alettiin puhua jossain välissä siitä jo vakavammin, sit tehtiin päätös lähteä sinne.
Punnittiin toki vaihtoehtoja, lennettäisiinkö suoraan perille vai köpikseen ja siitä jollain perille, autonvuokrausta yms. Mutta loppujen lopuksi päädyttiin ajamaan omalla autolla, matkalla yöpyen ja kierrellen paikkoja, eli hieman tuli suunnitellessa lisää pelkkään Legolandiin.

Meille oli kertynyt ilmaisia ruotsinristelyjä, jotka kävisi myös reittimatkoihinkin, siinä oli vain yksi mutta, paluumatka oli väärälle laivalle. Se ei käynyt vaan piti saada tulla takaisin Gabriellalla, koska siinä hytissä olis punkat kaikille meille. Vaihdon takia siirrettiin paluupäivää neljällä päivällä eteenpäin. Se toi lisää pelivaraa matkasuunnitelmiin, päästäis ajamaan rauhassa pidemmälle.

Suunnitelma oli seuraava:
Laivalla Hki-Tukholma, siitä autolla Kolmårdenin eläintarhaan ja yöksi Jönköpingiin.
Jönköpingistä Malmön kautta Juutinrauman siltaa pitkin Tanskaan, yöksi Vejenin kylään lähelle Billundia jossa siis Legoland.
Tässä hotellissa oltaisiin kolme yötä, kaksi päivää Legolandissa ja sit siirtyminen pohjoisempaan kaupunkiin Aalborgiin, Givskudin eläintarhan kautta.
Aalborgissa kanssa kolme yötä, sieltä tehtäisiin täsmäiskuja lähistölle kaupunkeihin ja kaupungin eläintarhaan (jep, yksi eläintarha jälleen).
Kun viimein yöt tulisivat täyteen siirryttäisiin Kööpenhaminaan, ehdittäisiin vähän illalla hillua ennen kuin olisi nukkumaanmenoaika.
Aamulla vielä nopea köpisrundi, sit Juutinrauman sillan kautta Göteborgiin, siellä jalkautuminen ja ihmettely. Yöksi ajettaisiin joku 1½h keskemmälle Ruotsia Klevshulttiin.
Klevshultin pointtina High Chapparaliin isku, eli villiin länteen.
Seuraava yö Vimmerbyn lähistöllä Hultsfredissä, koska Vimmerbyssä olisi Astrid Lindgren maailma.
A.Lindgren Världenissä menikin koko kuuma päivä, yöksi ajettiin lähemmäs Tukholmaa, muttei perille asti. Säästettiin autossa putkeen istumisen lisäksi hermoja ja rahaa majoittumalla Norrköpingissä.
Sieltä herättyä olikin enää yksi pätkä, Tukholmaan ja auto laivaan.

Siinä se, aikaa kaksi viikkoa ja auto kunnossa.

Hotellit varattiin Hotels.comista, niitä kertyi seitsemän.

Oli muuten kiva alkaa miettiä pakkaamista. Tunnetusti ei mitään luottoa sääennusteisiin, joten vaatetus ihan kaikkeen, mitäs viihdykettä autoon jne jne.
Lähtöpäivä läheni ja Juhannuksen aikaan ajettiin sitten suht täyteen pakattu auto laivaan.

Reissu alkoi sillein hyvin, et kun ajettiin laivaan ja käytiin tankilla siinä matkalla pätkä totes takapenkiltä “tästä tulee NIIN tylsä reissu, ei olis pitänyt lähteä”, meillä oli siis mukana oikea ilopilleri.

autossa
highchapparal

Kommenttia