Jalan vastaisku

Posted: 17/07/2015 in Elämää, Kesä, lapsi
Tags: , , , , ,

Eräs aamu tuossa aikaa takaperin oltiin lähdössä ulos, jonnekkin, en muista nyt minne eikä se tässä ole olennaistakaan. Niin olin laittamassa kenkää jalkaan kun sen huomasin, jalka oli turvoksissa. Ei siinä ihmettä, välillä nestettä pääsee jalkoihin kerääntymään ja omalla kohdalla se on vielä aika yleistä.
Jalka alussa
Sit hetken päästä huomio varpaaseen joka oli tummunut, ai prkl, olisko se jopa murtunut.
Noh, annetaan sen vielä olla jonkin aikaa, jos vaikka turvotus laskisi ja selviäisi sillä. Eihän muutenkaan murtuneelle varpaalle voi tehdä muuta kuin odotella sen parantumista.
Soitto terveysneuvontaan et voisko tuohon laittaa ideaalisiteen hieman hillitsemään turvottelua. Ei kuulema saa laittaa, kylmää ennemmin. Ei laitettu kylmää, ollaan ulos lähdössä eikä mitään HeMaPa-pussia sinne oteta mukaan.

Illemmalla jalka sai enempi turvotusta ja alkoi väri olemaan jo vähän muissakin varpaissa, kävi jo mielessä et menis näyttämään sitä päivystykseen.
Jos se aamulla olis parempi…
illalla turvotus
Aamu tuli ja jalka ei ollut parempi, samanlainen. Vielä soitto terveysneuvontaan ja sieltä tuli kehoite käydä vilauttamassa, mut olis sali, jos sen jälkeen.
Salilla katsottiin sitä vahtimestarinkin kanssa ja mietittiin vielä et näyttöä se vaatis, oli kuitenkin hyvä ilma ja katsottiin hyväksi vaihtoehdoksi painua munkan rantsuun löhöilemään, otin siellä ihan pikku nokkaunetkin maatessani.
Illalla menimme siis tämän jo väriä saaneen jalan kanssa sit päivystykseen, kello oli siinä seitsemän pintaan, suunniteltiin et jos menee nopeasti ni painetaan jätskille kaivariin.

rantsussa palloa
rantsussa
Ilmoittautumisessa otettiin CRP pikana, ja se oli jo koholla, ei saakeli olisko tulehtunut mokoma.
Jonottamaan sinne muitten mukaan lääkärille. L luki tässä vaiheessa raamattuaan, eli Lego lehteään, eikä häntä odottelu vaivannut ollenkaan.
Lääkäri sit katseli ja kuten arvata saattaa, halus ottaa röntgenit. Sinne pääsi heittämällä sisään, onneksi.
Sit odoteltiin taas kyseiselle lekurille, nyt L oli vähän levoton ja annettiin puhelin pelaamista varten, siinä se aika menikin mukavasti.

legolehti
pelaamista

Koska tarkemmin jalkaa nyt tutkiessa, se oli tummunut jalkapohjastakin, kertoi karua kieltään et ei varmaan ole pelkkä varvas enää.
Eikä muuten ollutkaan, lääkäri huomasi kuvasta selkeän murtuman bassovarpaan alapuolelta jalkapöydältä, mut ohjattiin pientraumaosastolle.
jalkapohja
turvotusta
Sitten kun sinne päästiin, otti lääkäri vastaan ja tutki nopeasti koiven. “Vois laittaa sellaisen kevyen kipsin tyylisen, jonka vois sit irroittaa suihkuun”.
Mut kun ruvettiin laittamaan, se haluttiin jyrkempään kulmaan ja siten sit laitettiin varpaista puoleen pohkeeseen kipsi fyllien kanssa. Eli ei mikään irroitettava malli.

kipsiä laittamassa

Ehkä kesällä kivuliaimmat sanat on heinäkuun puolessa välissä kuulla, “tätä tarttee nyt pitää neljä viikkoa, ei siis saunaa/uimista ja muovit päällä suihkussa”.
Ollaanhan toki menossa mökille n. viikoksi tuossa lähiaikoina, et jipii.

Niin eikä me minnekkään jätskille enää ehditty, kello oli jo yksitoista kun lopulta päästiin kotiin.

Oliko jalan kosto, et kun sille ei antanut kummempaa arvoa aluksi, ni päätti heittäytyä hankalaksi.

Se mikä tässä on ollut outoa, on ettei siitä ole säteillyt minkäänlaista kipua/oireilua missään vaiheessa. Eikä tosiaan mitään käsitystä milloin olis voinut sattua.

Onko tässä salaliitto haiskahtamassa? Ei Jussia kesällä uimaan ja saunaan? Hallitus vai pelkät persut, ketä voin syyttää?

lopputulos

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s