The Barn: Blackburn Estate, Tanzania

Posted: 10/07/2015 in aeropress, kahvi, kahvila, paahtimo
Tags: , , ,

Blackburn Estate
Tänä aamuna aukesi toinen pussi The Barn:lta.
Tansanian Blackburn Estate, pidän kovasti Afrikkalaisista kahveista niiden marjaisuuden jne vuoksi. Viime aikoina Tansaniasta on löytynyt muutama asia helmi, sillä tätäkin lähdin tilaamaan vaikkei makukuvaus ihan hetkauttanutkaan, Figs/Sugarcane/Silky.
Kent Nyassa
Tanzania beans
Kahvista Barnin sivuilla mm. näin:
Origin: Oldeani, Tanzania
Altitude: 1760 – 1950 Meters
Producer: Michael and Tina Gehrken
Variety: Kent, Nyassa
Process: Washed

Forest AA Microlot

ja vielä välistä noukittua…
We have picked this coffee from a selection of Blackburn Microlots because of its clarity and sweetness. Straight forward but silky smooth. This coffee is a clear tongue pleaser with all the toffee, figs and brown sugar tastes, rounded up by some underlying tones of winter spices.

Olin tällä lukemisella aika lailla jo valmis laittamaan kärryyn pussillista.

Aeropressasin kupin ja olin unohtanut mitä kuvailut olivat, itse hain koko kupillisen makuja, tuttuja olivat mut erittely olikin eri asia.
Kirjoitin kynällä: Medium body, dark flavors but still fresh, lots of berries.
Mielikuva: Riesen karkki, mehukas/marjaisa.

aeropress
aeropress after press

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s