HasBean: Finca la Ilusion, El Salvador

Posted: 31/05/2015 in aeropress, Espresso, kahvi
Tags: , , , , ,

Tämä oli toinen kahvi joka oli WBC:ssä (World Barista Championship) Suomen Kalle Freesellä mukana. Tätä tilasin kotiin vaikkakin, hintaa on mielestäni aika kovasti, normaalisti en tilaisi näin kallista mutta uteliaisuus voitti.
Pussille 250g kertyy huimat 15puntaa, sillä voisi saada kaksi basic pussiakin.

Ensin laitoin pavut aeropressiin, totuttuun 17g/245g, 87.5ºC/1min steep 30s pressiin.
Maku löi kovin vahvasti kuvatun Spicy Liquoricen kielelle, mietin et tässäkö oma hypetykseni sit oli. Kupin viilentyessä siitä alkoi erottamaan mansikkaa ja kermaisuutta jälkimaussa, olin jo melko tyytyväinen.
Ihan sillä et annoin pavun levätä pari päivää pussin avaamisesta, ja laitoin 0.5g vähemmän papua reseptiini, niin alkoi maku selkeentyä.
Nämä Naturalit on välillä vähän vaikeampia kuin Washed papuset, IMO.
Nyt kupista tuli kirkkaampi, jossa lakritsin seasta sai haettua mansikan esiin, ja lopulta kermaista suklaisuuttakin. Tästä kermaisesta suklaisuuden nyanssista jäin miettimään, et onko HasBeanin Steve tarkoittanut juuri sitä kuvailleensa kahvia Red Velvet Cake:lla? Jaa-a, kuin lienee…

Piti siitä espressoakin tehdä, ja just olin vaihtanut myllyyn terät niin meni hieman säädöiksi. Häsän Kicker Blendillä olin saanut viimein karkeuden kohdilleen, ja ajattelin tämän menevän samalla. Väärässäpä olin, 30s ja pari kälyistä tippaa oli päässyt kahvikakusta läpi. Siis reilusti karkeammalle, ja annostus oli kahvan korissa 20g, sekin näytti kovin vähäiseltä, kun joskus täysi kuuppa on jo 18g:stä.
Vähän yllätyin kun läpi tuli 25sekunnissa 38.9g juomaa. Tätä piti valmistaa pari kertaa. Miksi? No, se oli SAIRAAN hyvää. Edellä mainitut makukuvaukset mukana, ja espressoksi tämä oli mukavan tuhti bodyltaan, juuri sellainen kuin tykkään, ei liian pliisu. Ellei olisi ollut vaakaa, olisin voinut väittää pitkään vastaan siitä, paljonko oli annostus ennen ja jälkeen.

Mutta suurin kysymys: Onko tämä 250g/£15 arvoista?

Vastaan itse itselleni: Välillä on hyvä katsastaa myös sieltä budjetti aidan takaa niitä kalliimpia kahveja, onko ne niin hyviä kuin väitetään. Tämä oli, mutta pidättäyn silti huokeammissa, ja jatkan järkyttävän shokeeraavan hyvän kahvin metsästystä läpikäymällä mahdollisimman monta erilaista farmia, maata ja paahtimoa.

Loppuun HasBeanin Cupping Notes:

Strawberry milkshake, red velvet cake, mausteinen lakritsia, creamy, clean.

Clean Cup: (1-8): 8
Sweetness: (1-8): 8
Acidity: (1-8): 7
Mouthfeel: (1-8): 8
Flavour: (1-8): 7
Aftertaste: (1-8): 6
Balance: (1-8): 8
Overall: (1-8): 8
Correction:(+36): +36

Total: (max 100): 98

Finca la Ilusion
pavut

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s