SqM, Sertão Carmo De Minas, Brazil

Posted: 02/05/2015 in aeropress, Elämää, kahvi
Tags: , , , , ,

Sertao
Sertão on saanut nimensä farmistaan, joka sijaitsee Carmo de Minaksen alueella ja jonka José Isidero Pereira peri äidiltään. Tilalla on keskimääräinen vuotuinen lämpötila 18ºC, ja kasveja istutetaan rinteillä joiden kaltevuus on jopa 50%.
Alue on hyvin vuoristoista ja kasveja istutetaan kukkuloiden päälle, jossa puut ovat vähemmän alttiita pakkasen mahdollisuudelle. Mielenkiintoisesti juuri etelä ja lounaispuolen kukkuloilla tämä voidaan välttää ja siten saadaan hidas kypsyminen kahvimarjoille, näin myös vältetään erilaisten tautien tarttuminen.

Sertao (2)
Makua Square Mile kuvailee seuraavanlaisesti:
Kupissa löydämme hienovaraista vaniljaa, maitosuklaata ja brasilialaista pähkinää. Silkkinen ja herkkä suuntuntuma tasapainoittaa hyvin punaisen viinirypäleen hapokkuutta ja fariinisokerin makeutta.

Tätä olen jo melkein koko pussin juonut, välillä jauhanut suoraan mokkamasteriin, sit toisinaan pressannut aeropressillä kupillisia.
Ihan kaikkea noista kuvauksista en ole saanut eroteltua, tosin en olekkaan mikään sommelieeri (sellainen ammattimaistajaheebo). Mutta pari kohtaa törmää omiin “makumuistiinpanoihin“.

Omissa papereissa on seuraavasti:
Fariinisokerin makeus, kevyt greippimäinen hapokkuus… Ikään kuin jo sormiin pehmentynyttä Fazerin sinistä imeskelisi.

Todella ammattimainen makuympyrää mukaileva kuvaus.

Sertao (3)
Sertao (4)

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s