HasBean Bolivia Finca Bolinda

Posted: 30/04/2015 in Elämää, kahvi
Tags: , , , ,

IMG_0137
Boliviasta olen joskus kirjoittanutkin, kuinka siellä on tuon kokan kanssa kova kilpailu kahvin kasvatuksella. Ja näyttää että kannattavampaa paikallisille on edelleen koka.

HasBean on ennenkin samalta viljelijältä Felix Copa Calle:lta ostanut kahvia, tyypin kahvia on muuten käytetty Irlannin Brewers Cupissa 2011 Keith O’Sullivanin toimesta, joka muuten voitti koko kisan tuolloin.

Mutta nykyään… Felix on lähtenyt tilaltaan, siellä sattuneiden “leaf rust” ja muiden ongelmien saattamana E-Yungasiin kokan pariin.
Kuitenkin alueelle on jäänyt kahvin viljelijöitä, joilla ei ole isoa satoa mutta koittavat niillä tulla toimeen.

Tämä kahvi tulee 30viljelijän porukalta Bolinda Cantonista, jotka poimivat Felixin jälkeen jättäneitä marjoja.

Speksejä:
Country: Bolivia
Region: Caranavi – Bolinda
Farm: Finca Bolinda
Farmer: 30 members
Harvest & process date: 3rd August, 2014
Pulp: yes
Washing: mechanical
Fermentation: aerobic – no water
Fermentation time: 12 hours
Drying: mechanical dryer
Drying time: 38 hours’
Altitude: 1,400–1,600 m.a.s.l
Varieties: Caturra

Omat makuhavaintoni jotka naarmutin kynsillä pöytään olivat:
Peach, sweet, valloittava maitosuklaa ja täyteläinen body.

img_0140

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s