Puhelimen näytönsuoja

Posted: 27/02/2015 in puhelin
Tags: , , , , ,

Kun Samsung Galaxy S4:sen lasi helähti rikki, pisti se taannoin vauhtia OnePlus Onen näytön suojan hankkimiseen.
Mitä noita vaihtoehtoja on, niin kalvot ja karkaistu lasi. Arvatenkin jälkimmäinen kustantaa hieman enemmän, tuplaten. Sitten onkin se mutta, nimittäin käyttötuntuma ja se pointti et suojaako se puhelinta vai ei?

Itsellä tuntuu irtoilevan aika vauhdikkaasti tuo puhelin aika ajoin käsistä, kallioilla/asfaltilla/parketilla jne. tälläinen pääsiäiskäsi kun kerran olen.

Kyselin hiukan foorumeilta ja ircistä “tyypeiltä”, mikä olis fiksuin valinta. Ja aika lailla kaikilla oli tuo karkaistu lasi 9H kovuudella suosiossa.
Kovuus tarkoittaa sitä, millä lyijärikovuudella voidaan 45asteen kulmassa painaen piirtää viivaa näyttöön niin ettei siitä tule jälkeä (jos nyt olen tämän oikein sisäistänyt). Ja kaikillehan tulee koulusta kynien kovuuskertoimet heti mieleen, ja jollei, niin kuvalla selventäen.

pencilhardness
Päädyin tälläkin kertaa: OnePlus One Tempered Glass Screen Protector £9.99

paketti
Lasissa on kemiallinen pinnoite joka hylkii sormenjälkiä, ihan nyt en ole varma miten tämä toimii, mutta se toimii. Vanhassa kalvossani toki alkoi tuntua, että parin kuukauden päästä se tosin rupesi ottamaan entistä helpommin jälkeä pintaan.

Vaihto tuli mieleen, kun olin Uunisaaressa pudottanut luurin siten, et puhelimesta irtosi snadi biitti alakulmasta ja tilasin sitä varten suojakuoret, ni samaan hengenvetoon lähti näytönsuojuskin uusiksi.

skraidut
kulmanaarmut
biitti
Vaihtaessa alkoi jännittämään, et entäs jos ne jäljet eivät olekkaan pelkästään tuossa suojassa, vaan itse luurissakin. Onneksi sain huokaista kun irroitin tuon, ei jälkeäkään.
Asennuksen vaivattomuutta ei turhaan mainosteta. Se on näyttö puhtaaksi ja suojaa paikaleen, sen kun asettaa kohdilleen ja toteaa olevan paikoillaan ni painaa vähän, suoja imaisee itsensä kiinni luuriin. Vähän saa auttaa työntämällä ilmataskuja poispäin, mut hyvin ne lähtevät, toisin kuin kalvojen kanssa.
Mulla tosin meni aikailussa joku pirun pölyhippunen ihan reunalle, enkä puusilmä sitä huomannut. Ei sitä varmaan kukaan huomaa, mut itse kun sen tiedän, niin osaan sen myös koko ajan paikallistaakkin.

Asetettuna muttei painettuna

Asetettuna muttei painettuna

speksit

speksit

se pöly vai mikä lie

se pöly vai mikä lie

paketin sisältö

paketin sisältö

Vanha suoja

Vanha suoja

Jos haluaa lukea enemmän asiasta, kalvoista ja lasista, ni täältä Linkki phonearenan juttuun.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s