Mario espresso

Posted: 13/02/2015 in Espresso, kahvi, kahvila, Latte
Tags: , , , ,

IMG_7681
Punavuoressa poiketessa käytiin moikkaamassa vanhoja tuttuja paahtimolla, ja samalla ostin pussin aika lailla etiketin voimalla.
Mario Morenon espressoa Hondurasista, makumaailmaa kuvaillaan hyvin houkuttelevasti ja kruunuksi paahto oli hyvin tuoretta.

IMG_7684
Kaffan sivuilta:
“Kaffa Roasteryn uuden kahvivuoden 2015 aloittaa Mario Moreno -espresso Hondurasista. Mario on yksi kuudesta Morenon perheen veljeksestä, joista jokaisella on oma kahvitilansa. Kahvintuotannossa luotetaan yhteistyöhön, sillä kahvisuku auttaa sekä toisiaan, että Santa Barbaran muita viljelijöitä. Alueen pientilat ovat kehittäneet kahvejaan innovatiivisesti ja tämä yhteistyö on tuottanut vakuuttavaa tulosta; vuodesta 2005 lähtien suurin osa Hondurasin Cup of Excellense -parhaimmistosta tulee tältä alueelta.
Mario Moreno -espresso on miellyttävää makuseuraa. Helppo ja tasainen makumaailma, josta löytyy tuoksua mukaillen aprikoosia, kevyttä suklaisuutta ja mantelisia vivahteita. Matala tummien rypäleiden hapokkuus, sekä kevyen voinen suutuntuma.”
Tuota Santa Barbaraa ei sovi sekoittaa TKP:n Brassi Santa Barbaraan, jota siis on nyt kotona paketti.

Oman keittimen kautta espresso tuli heti sweet spottiin, ainakin omasta mielestäni.
Maku oli tosiaan aprikoosimainen, tummat rypäleet ja kermainen loppumaku. Hapokkuus ei ollut mikään kiilteitä irroittava, vaan mukavasti mukana kulkeva.

Maidon kanssa Latten tehdessä, kahvi maistuu läpi vielä tummilla rypäleillä, mutta aprikoosi häviää jonnekkin. Kuitenkin maistaa maidon alta, ettei jää ihan piiloon maut.

IMG_7685
IMG_7686
IMG_7688
IMG_7689

Comments
  1. frmarkus says:

    Putkimiehet vaativat reseptiä Mariolle.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s