Oneplus one käyttökokemuksia

Posted: 04/10/2014 in Elämää, puhelin
Tags: , , , ,

Käsissä Oneplus one 64G Sandstone, ollut melkein viikon. Ennen hankkimista tuli toki luettua oneplus.net:n foorumilta, amerikan ja suomen kielillä, vastaan tuli paljon positiivisia mutta myös negatiivisia kokemuksia. Monet oli kyl sen verran vanhoja, et niihin on tullut jo korjauksia. Toki pari juttua mättää.
Aikasemmat androidit ovat olleet, Galaxy S, S2, ja S4. Sivusta seurannut S plussaa ja S5:sta.

Otetaan nyt positiivista ensin:
Tätä on mukava käyttää Full HD näytöltä, siitä on hyvä aloittaa.
3G RAM.
Vanhassa S4:ssa oli 2G, ja se oli aina tapissa, sai olla pyyhkimässä sitä koko ajan. Nyt kun ns. turhat sovellukset joita ei tosiaan käytä, loistavat poissaolollaan, ja tilaa on, niin oikein jouhevasti mennään. Silti kummastuttaa miksei tässä voi nollata tuota.
Akun kesto.
3100mAh riittää kerrankin omaan käyttöön reiluksi 1,5vrk normaali käytöllä, jossa aika runsaasti räpläämistä.
Tallennus 64G.
Tämä riittää, olen mielestäni enemmän kuin tarvitsen asentanut sovelluksia, ja kuvat dropboxista yms. niin vasta on pintaa raapaistu. Kuitenkaan, hetken mietittyäni, en ottaisi kakkosvaihtoehtoa, eli silkin valkoista 16G:sta. Joku tossa ylimääräisessä tilassa tuo turvallisuuden tunnetta, jos vaikka tarvis joskus.
Kamerat.
Ensin etukamera, jossa 5MP riittää hyvin selfieiden ottamiseen. Pääkamerassa on 13 megapikselin Sony Exmor IMX214 -kamera f/2.0 -aukolla, ja kaksi Led salamaa. Vaatii alkuun harjoittelua et saa kunnon kuvaa, sillä tässä kamerasoftassa on tottakai niitä säätöjä taas. Välillä tuntuu et saiko vanhemmalla ja spekseiltään huonommalla kameralla silti parempaa jälkeä. Miinusta jaan shutter speedin ollessa 0.3s-8s, sillä tosiaan toivoisin nopeampaa. Action tilassa lukis olevan 1/1474s.
Edit: nyt 38R päivityksen mukana tullut RAW formaattiin kuvaus on iso plussa.
Video.
Riittää varmaan kun mainitsee 4K, SloMo (720p/120fps), time lapse. Siinä on puhelimen videoksi erittäin hyvät ominaisuudet.
Teemat.
Helpottaa kovasti ulkonäön muokkaamista, kun saa kaiken pakettina, ihmettelen miksei tätä ole ollut aiemmissa luureissa…
Tuplaklikkaus.
Yläpalkista pois päältä ja näyttöä napauttamalla tuplasti takas päälle (lukitusnäyttöön). Säästyy virtanapin naputtelulta, tämä toki on ihan makuasia.
Nopea prossu.
Qualcomm© Snapdragon™ 801 neliydin suorittimen kanssa ei takkua sovelluksissa pomppiminen.

Teeman sai itse valita, sekä kustomoida muutenkin näyttöä sekä toimintoja hyvin laajalti.
Valitsin launcheriksi vakio Trebuchetin tilalle Nova primen, sillä se avasi vielä lisää mahdollisuuksia.

Ja vanhat kunnon profiilit on back, käytän itse ulkotilaa/koti/yö tiloja, joita voi toki nimeä itse mielensä mukaan ja asettaa niihin sopivat äänenvoimakkuudet jne.

Sit on “hiljaisuus” toiminto, kellon aika vaan koska päälle ja koska pois, niin sillä välillä mm. vain yhteystiedoissa olevista numerosta tulee puhelut läpi (tai ei mistään haluttaessa), ja toki ilmoitusäänet ovat hissukseen.
Alkuun mulla oli hankala, kun applikaatio Noled vilkkui kuitenkin yöllä saapuneiden postien merkkiä, mutta sit hoksasin siihenkin saavan asetettua tuon ajan koska päällä.

Voi juttuja luurista lueskellessa tuntua et tämä olisi vaikea käyttää, paljon säätöä ja kikkailua. Itse odotin ainakin paljon ongelmia, sillä ei tässä mukana tulee mitään ohjekirjaa.
Kovin olin väärässä, luuri on iskussa heti paketista vetäessä. Sit tuli tulee se halu vähän säätää, ja vaikka kokeilisikin sitä sun tätä, niin ei tätä ole helppo solmuun laittaa, ei.

Jotain negatiivistakin.
Dialer
Eli tuo itse puhelin, mielestäni vähän sekavan oloinen, ja tällä teemalla sen valkoisuus numeronäppäimille häiritsee. Joudun opettelemaan olemaan sen kanssa, tai hankkimaan jostain teemasta kokonaan uuden (nyt on laiskuus päällä, koska muuten tuntuu kaikki olevan kohdallaan).
Lisätarvikkeet.
Langaton lataus, kuoret yms. Näillä ei juuri herkutella oneplussan omalla tarjonnalla, eBay:ssä on toki aina tavaraa tarjolla joka lähtöön, mutta ei sieltäkään saa oikeastaan kuin kuoria.
Bluetooth.
Joku kummallinen bt bugi vaivaa, enkä ole ainoa joka tämän huomaa. Ei ole ongelmaa kun saa kytkettyä luurin laitepariksi, mutta sitä ennen toisen kohteen löytäminen voi tuottaa harmaita pari kappaletta

Takuu on kanssa joka puhututtaa, siitä ei oikeastaan ole löytänyt kuin huhuja, se on monille isoin mörkö. Kun ei voikaan viedä viallista enää Gigantin luukulle.
Sit valitus tulee Kiinalaisuudesta, puhelin on kasattu siellä. Tuota ei voi kiistää, mut voi miettiä kuinka moni muu luuri (hyvä sellainen) valmistetaan muualla kuin aasiassa.

Koska hinta on halpa, 300e, niin saatavuus on kans sitten hankalampaa. Näitä ei liiemmin varastoon valmisteta odottamaan, vaan kun nyt olen muutamilta omistajilta kysellyt näiden valmistuspäivää, on se noin kaksi viikkoa tilauksesta. Oma tosin on 19.7.2014, eli “vanha”.

Paljon on vielä viikon käytön jälkeen varmaan sellaista, mitä tässä on ja mitä ei tiedä vielä tarvitsevansa ;)
Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s