Kenialainen iltapäiväkahvi

Posted: 06/09/2014 in aeropress, kahvi, kahvila
Tags: , , ,

Äsken just ennen Jumbon Caffin kiinni menoa ryntäsin sisään, nopeasti kahvien tutkailu, yks tuntematon ja tuore paaahto sattui mukaan.
Viimeks kun  Kenialaista join, se oli SqM:n Karii AA:ta. Nyt kuitenkin papuna Girinyaga Kariri AA, läheltä mount Keniaa Karirin käsittelyasemalta yli 1800 MASL.

image

Kotona radio Rockin kautta W.A.S.P:n tahdissa aeropressiin kahvit ja kohta maistelemaan, etiketti lupas ainakin seuraavaa: “…raikkaan mehumainen, hienon marjaisa ja jälkimaultaan greippinen kahvi.”

image

Omaan suuhun kahvin lämpimänä ollessa tuli tosiaan marjaisuus ja greipin hapokkuus, nämä kun yhdistyvät saa helposti sellaisen karpalon maun. Viilennyttyä maku vaan voimistuu, hapokkuus tulee enempi esiin, makeutta ei ole juurikaan.

image

Summa  summarum:
Tätä suosittelisin vaihteluksi normaalien tummien paahtojen tilalle, tai makeiden ja suklaisten brassien.
Myös harrastajille tämä on hapokkuutensa vuoksi kokeilun arvoinen.
Luulen kyl, et tämä ei maistu maidon kanssa, pitää kysyä kun saan juotettua tätä S:lle (milk user).

Comments
 1. Anonymous says:

  Espressokoneeni hajosi tässä jokin aika sitten ja en osaa tehdä päätöstä uudesta vielä. Väliaikaisratkaisuksi hain eilen Aeropressin. Onko tuossa jotain jippoja, joita pitäisi tajuta, kun ekat tuotokset olivat aika mitäänsanomattomia? Vesi meni läpi ilman painamistakin… Kokeilin sillä käänteiselläkin tavalla.

  Jauhan kahvin yleensä pavuista itse sellaisellä käsimyllyllä. Olen tässä viimeiseksi ostanut ison säkin papuja Lidlistä (Lavazzaa). Jauhettu kahvi on ollut tosi sähköistä ja osa kahvista menee ihan hukkaan, vaikka miten taiteilisi. Mitään vinkkejä tuohon sähköisyyteen?

  Hienoja kuvia!

  • Jussi78 says:

   Tehtiin kaverin kanssa joskus video yhdestä pressistä: http://www.youtube.com/watch?v=WZnRfT2o5nQ
   Siinä näkee vähän tuota karkeutta millä itse painan, mut aika lailla muillakin pyörii siinä filtterin ja sitä hienomman tienoilla.
   Yks jippo mitä voi käyttää, on kun tekee normiasennossa, ja laittaa vedet sisään ni laittaa männän päälle ja vetää vähän, silloin ei tiputa läpi (alipaine).
   Sitä veden ja kahvin kontaktiaikaa vaan muuttelemalla löytää nopeasti oman suosikkimakunsa :)

   • Anonymous says:

    Moi, kiitos vastauksesta! En ole tajunnut tuota alipainehommaa, mutta nyt kun sanoit… Joo, tuo kontaktiaika on vielä hakusessa, kun mielestäni siitä irtoaa pidemmällä ajalla aika kitkerää makua. Menen katsomaan videon. Oppia ikä kaikki…

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s