Iltapäiväkahvit turkkilaisittain

Posted: 03/09/2014 in Elämää, kahvi, kulttuuri
Tags: , ,

image

Noniin, kun toissapäiväinen ibrik:n (tuo turkkilainen kahvinkeittokapistus) paikkaus näytti tänään vaativan yhteen paikkaan lisää huomiota, niin sen hoidettuani päätin ottaa sit tän prameamman ibrikin käyttöön.

Ensi alkuun iski muistinmenetys. Mitenkäs paljon sitä kahvia tulikaan tuohon määrään vettä, entäs sokrut?
Menin ihan mutu tuntumalla, desiin 7g purua ja tl sokeria. 140g vettä kannuun ja liedelle, siinä lämmetessä hissukseen latasin kahvia 12g (miinus pudottamani määrä) ja kolme tl sokeria, eli kuitenkin siis karkeat nämä vedot.

Sekkari beesissä aloin kuulemaan kahvin luota ääniä jo 4min kohdalla, eikun liettä pienemmälle. 5min ja jo se alkoi nousta, kun ei saa antaa kuohua, vain “kuohahtaa”, eli tarttee kärppänä olla nostamassa kannu ylös kun pinta alkaa nousta.

Lopuksi kaato kuppiin, kaikki mitä tulee, purumuju sit asettuu kupin pohjalle. Vaahtoa pitää olla, on jopa epäkohteliasta tarjota turkkilaista kahvia ilman vaahtoa, se symboloi siunausta ja varallisuutta.

image

image

Niin, tämä kuppi on siis ns. puolimakea. Aivan kuin Bondi tilasi Istanbulissa.

image

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s