Tablettiin näppis sekä Costa Ricalaista papua

Posted: 26/08/2014 in aeropress, Elämää, kahvi, lapsi, photography, Valokuvaus
Tags: , , , , , , , ,

Odottelin kahta pakettia kotiin, toisessa ebaystä tuleva bluetooth näppis tablettille (Samsung Tab 2), ja toisessa kaks pussia Costa Ricalaista kahvia Square Mile Coffeen paahtamana.
Siinä odotellessa tuli ylläri kutsu koiravahdeiksi, viikon pesti, tämä on ihan kuin pienimuotoinen budjettiloma lapsen
kanssa. Tuntuu et varsinkin pätkä on kovin innoissaan, kun diggaa koirista ja nyt on pihaa leikkiä (etu- ja takapiha).

Ekana tuli kahvit.
Magdalena
Costa Rica, Naranjo /Fully washed / Caturra, Villasarchi / 1,700 MASL / producer: Magdalena Vega
Yleensä olen onnistunut saamaan SqM:n kahvit hyvin vastaamaan kuvaelmaa. Mut tämän kanssa tuli pieniä mutkia; en saa millään sellaista kuppia kuin olin odottanut, varsinkin vihreän omenan hapokkuus olisi ollut tervetullutta.
Enemmän tässä tuntuu painavan luumu läpi, sen kaikkine hyvine makuvivahteineen. Poissa on vadelmat joita vähän reseptiä viilaillen koitin haeskella. Vielä menee kuitenkin n.7 kupin jälkeenkin jokainen huikka maiskutellesssa, et ei huono kuitenkaan.

Macho
Costa Rica, Tarrazzu / Fully washed / Red Catuai / 1900 MASL / producer: Naranjo Vargas family
Tässä allekirjoitan notesit vaikka molemmin käsin: “In the cup you’ll find roasted nuts and caramel sweetness that reminds us of hazelnut praline. It has a delicate melon acidity  that is rounded out with a pleasant silky mouthfeel.”
Alkuun oletin juuri tämän jäävän näistä kahdesta hieman vähemmälle huomiolle, mutta toisin kuitenkin näyttää käyneen, tämä onnistuu viidenkin  asteen uuttolämpötilaa muuttamalla erittäin hyvin kuppiin. Tuo roasted nuts tuntuu toimivan tosi hyvin tällein syksyn nurkilla, kokonaisuus oon vähän “äijämäinen” ei sillein marjaisa yms. (Mitkä stereotypiat…).
Mistä nimi Macho?
Don Vargas nimesi tämän kahvin koiransa mukaan, kun aiemmin luin tästä kahvista, niin tämä kohta jotenkin yllätti tekstistä ulos hypähtäen :)
Koska ei olla kotona, niin kahvintekovälineiksi tuli mukaan aeropress sekä mylly Vario.

image

image

Toinen paketti mahtui yllätykseksi postilaatikosta.
Matkapuhelinfoorumilta osui silmiin juttua tästä, ja kun avasin ebayn linkin ja huomasin hinnan, ni ajattelin koittaa toimisko tämä. Jos ei toimis ni 14e ei tuntuis niin raskaalta menetykseltä.
image

Plussaa:
Hienomman oloinen kosketus näppäimillä kuin oletin, napit pysyy paikoilllaan, nappien alla on kumijousizydeemi aivan kuin normi läppäreissäkin. Helppo asentaa, toimii kantena kiinni ja aukiasennoissa. BT:llä 10m kantama, eli ei tarvitse olla koko ajan  kiinni. Akunkesto on valtaisa, jos kirjoittaen sen luvataan olevan jo 55h, niin en usko joutuvani tämän kanssa kantavan laturia. Lataus toimii ihan micro usbilla, samoin kun puhelinkin, ei tule kaapeliongelmaa.
Miinusta:
Oli tiedossa ettei skandeja ole (ääkköset), mutta yllärinä tuli joidenkin nappien puuttuminen, kuten mm. Home ja End.
Painaminen on tosi sillein herkkää, jonka joku fiksumpi osais varmaan säätää, et kun painaa hetken esim. Ännää niin kohta huomaa niitä olevan yhden sijasta neljä tai viisi.
Kirjoittaminen on täysin yhden käden hommaa, ei tähän kahta mahdu, mutta tottumisjuttuja nämä, alkuun vaan hämää.

Tämän postauksen kirjoitin kokonaan  pitäen tablettia metrin päässä nojallaan ja toisella kädellä pitäen näppiksestä kiinni ja toisella nakuttaen, hyvin tähän asti toiminut, loppuun mennessä kirjoitusvauhti tuntuu kasvavan.
Tän hintainen sijoitus on mielestäni onnistunut, ajatellen postauksia ja pidempiä s-posteja.
image

image

image

image

image

Advertisements
Comments
 1. Mulla on myös tätä Magdalenaa. Itse sain omenan hapokkuutta V60:llä. Kahvi kannattaa kokeilla uuttosuhteella 15, ainakin itsellä toimi. 20 /300 /2:30-3:00min. Tällä taktiikalla eniten maistui se sokeriruoko, omenan hapokkuus ja hieman vadelmat.

  • Jussi78 says:

   Hyvä juttu. Pitää kotiin päästyä ladata V60. Nyt mukana vain ap, joka kyllä ennen ollut se “varmin” tapa päästä makuihin. Toki näitä on ennenkin ollut.
   Magdalenan kuvaukset on tosi hyvän oloiset, et sääli jos jäis kyntämään.
   Kiitti kommentista/vinkistä ;)

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s