Käsipyörä

Posted: 18/07/2014 in Elämää, Kesä, lapsi, Pyöräily, urheilu
Tags: , , , , , ,

jonossa
Vähän ennen kesän alkua laitoin vakuutusyhtiöön korvaushakemuksen käsipyörästä, kuinka ollakkaan se terminoitiin/tuhottiin/hylättiin… Sit VKK (VakuutusKuntoutusKeskus) laittoi siitä uuden hakemuksen, ni meni läpi.
Pyörää kun pyörittää, niin se ottaa hyvin lihaksille, näin ollen pysyy voimissaan eikä lyyhisty kotiinsa kasaan.

Olin toki kokeillut tätä vähän, sillein parkkiksen ympäri. Ihan kivalta se tuntui ja vielä kivemmalta ajatus lämpimistä kesä -illoista, joina voi viilettää pyörällä perheen kanssa pitkin polkuja. Vähänpä tiesin silloin, arvailin vain, nimittäin ei käynyt mielessä et ne voimat, joita siihen pyörän pyörittämiseen tarvitaan, ei ole vielä kunnolla hankittu.
Pyörä on tarkemmin ottaen: Stricker City 11, Hand-Bike. Yksitoista tarkoittaa vaihteita, Shimanon sellaisia, speksit täällä.

Tänään on torstai, maanantaina tsygä tuli haettua, joka päivä ollaan poljettu enemmän tai vähemmän.

Maanantaina ihan vaan lähimaastossa, mummilaan ja takas. Pätkä harjoitteli kanssa omaa pyöräänsä, niin me mentiin, et äiti juoksi ja me mentiin peräkanaa. Hauskaa oli, tuli jo enemmän tutuksi tämä liikkumislaite, miten se sutii ylämäissä, pienin vaihde on sit tosi pieni, kanttarien ylitystä pitää tosiaan katsoa etukäteen yms.

Valmiina lähtöön

Valmiina lähtöön

Pikkumies sotkee ekaa kertaa hiekalla

Pikkumies sotkee ekaa kertaa hiekalla

pieni tarkatus pysyykö perä mukana

pieni tarkatus pysyykö perä mukana

Tiistaina pätkä heitettiin S:n tarakalle ja niin lähdettiin Mosasta (Tapanila) viipottamaan kohti Haltialan maatilaa, matka ei nyt järkky pitkä olisi. Pari mäkeä jouduin puskemaan ihan verenmaku suussa ja muutama juomabreikki paahteessa piti ottaa, muuten päästiin välillä ihan kovaakin (huiput 24km/h). Takas tultiin tädin kautta kiertäen, siellä kahvit ja rupattelua. Siinä kahvipöydässä huomasin vasenta olkaani jomottavan, ihan tositosi kipeästi. Kuitenkin sillä tultiin kotiin, buranaa plus S:n maagista hierontaa ja yöksi tramalia, niin aamulla käsi oli kuin uusi. Reitillä pituutta 12km.

poseeraus
S&L
Keskiviikkona taas pätkä treenasi, kierrettiin ihan iltalenkki, n.4km kotimaisemissa. Tuntui tämä pienen miehen harjoittelu hieman väsyneeltä, kun vähän väliä oli jokin huonosti, “se on se ikä” vois joku sanoa kun ei ylä- eikä alamäet kelpaa saati sit tasaiset tiet.

Tänään L meni mummilaan yökyläilemään, niin otettiin S:n kanssa tsygät alle ja kurvattiin Vantaan Jumboon, Tammiston kautta sinne ja Pit KK:n kautta takas. Suunnitelma hyvä, menomatkalla jotenkin hyydyin, puoli kilsaa Jumbosta loivaa mäkeä, mut ei jaksanu ei. Piti ottaa monta taukoa, juoda, sit pakkopullalla perille asti. Oli tuskaisen kuuma, se varmaan kävikin päälle kun näin jälkeenpäin miettii.
Jumbossa ekana Cittariin ja siellä pakastealtaille kylmää hakemaan, tuijottelin pakaste pinaattikeittoa jonkin aikaa kunnes aloin taas olemaan elävien kirjoissa. Safkaus, pienet ostokset ja parturi, sit takas. Vähän arvelutti lähteä, kun tulomatka oli tappaa miehen tien päälle. Ilma oli kuitenkin sopivasti viilentynyt, niin tulomatkan keskinopeus oli yli 10km/h, mukaan luettuna mäet, yhtään taukoa ei tarvinnut pitää. Tultiin vielä mummilan kautta koukku, sit himaan ja saunaan. Lenkille tuli jtn 15km pituutta. Laitoin muka sports trackerin päälle, mut enpä painanut “aloita” kohtaa. Matka/nopeusmittarin tripistä tuon arvelin olevan lähellä totuutta.

vielä hymyilyttää

Alkumatkasta on helppo hymyillä, niin ei kauaa virne tän jälkeen pysynyt ei.

Nyt voi sanoa olevan asteen raukea olo, ehkä kaapista vähän jädeä ja mansikoita niin saa takas ne tuhotut kalorit.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s