Espressoa säätämään kohdilleen

Posted: 12/06/2014 in cappuccino, Espresso, kahvi, Rocket, VST
Tags: , , , , , ,

Vasuri alkaa olemaan ihan hyvässä kirjoituskunnossa, niin on mielekkäämpää väsätä postauksiakin. Tämä on siis jo toinen kahteen päivään, tahtia hakkaa siis.

Yleensä kun otan uuden pavun espressoksi, niin menen ihan parilla kuvalla. Tänään ajattelin ottaa vaiheista muutaman kuvan enempi, niin tarinointi saa visualisoinnin mukaansa.

Viime postauksessa oli Ayicheshin filtteripaahdosta, nyt saman pesuaseman papu espressopaahtona, myöskin siis Square Mile Coffeelta (ei ole tosin enään siellä myynnissä).

pussiKoneena Rocket R58, myllynä Mazzer Mini E mod. B.

Mikämikämaan Jaken papukaija Kalle pitää myllyä paikallaan. Sen takana näkyy myllyn säätö, tuo ympäröivä rengas.

Mikämikämaan Jaken papukaija Kalle pitää myllyä paikallaan. Sen takana näkyy myllyn säätö, tuo ympäröivä rengas.

pavut joilla mennään myllystä läpi ajaen vanha kama ulos. Samalla saa tuntuman millä tän kokoinen papu tulee ulos

pavut joilla mennään myllystä läpi ajaen vanha kama ulos. Samalla saa tuntuman millä tän kokoinen papu tulee ulos

alhaalla vanhaa kamaa, päällä ihan ok kokoisen näköistä purua

alhaalla vanhaa kamaa, päällä ihan ok kokoisen näköistä purua

Hello Nakukahva, "bottomless portafilter". Tän kanssa on hyvä seurata uuttoa kun näkee pohjaan

Nakukahva, “bottomless portafilter”. Tän kanssa on hyvä seurata uuttoa kun näkee pohjaan

20g kori, omaan makuun sopiva määrä shotiksi

20g kori, omaan makuun sopiva määrä shotiksi

pavut puruiksi ja tampaten kahvaan, sit vielä puntaroiminen et varmasti on kans mitä pitikin

pavut puruiksi ja tampaten kahvaan, sit vielä puntaroiminen et varmasti on kans mitä pitikin

Kone on lämmin, siitä vähän grupon läpi ajelen vettä ja katson et suihkusihti on puhdas… Oli ja voi siis aloitella.

tämä lähti tulemaan aika haipakkaa alas, luulin ett joudun katkaisemaan aikaisemmin, mut annoin kuitenkin tulla 25s

tämä lähti tulemaan aika haipakkaa alas, luulin ett joudun katkaisemaan aikaisemmin, mut annoin kuitenkin tulla 25s

periaatteessa espressoksi ihan käypä tälläinen 52,6% "vahvuinen"

periaatteessa espressoksi ihan käypä tälläinen 47,4% “vahvuinen”

Kyllähän tämän juo, moni tekeekin just tälläisen kokoisia essoja. Itse maistelin sitä, tuli vahvasti esiin bergamotti, hapokkuutta enemmän kuin makeutta. Aloin jo miettiä koneen vesiä, et onko ne minkä makuisia, tarttisko jo tehdä kalkinpoistoa sun muuta, päätin kuitenkin vähän kiristää myllyä ja tehdä toisen shotin.

toinen noro alkoi paljon hillitymmin, lupas hyvää

toinen noro alkoi paljon hillitymmin, lupas hyvää

pohjasta katselin et vaelteleeko noro ja mistä kohtaa se tulee, tässä ollaan jo aika lähellä katkaisua (25s)

pohjasta katselin et vaelteleeko noro ja mistä kohtaa se tulee, tässä ollaan jo aika lähellä katkaisua (25s)

olin unohtanut laittaa vaa'an päälle, blaah...

olin unohtanut laittaa vaa’an päälle, blaah…

join pois ja puntaroin kupin tyhjänä, näytti olleen 29,1g joka siis on 68,7%

join pois ja puntaroin kupin tyhjänä, näytti olleen 29,1g joka siis on 68,7%

Tämä oli enemmän makuuni :) Olin tyytyväinen, sillä ei ainakaan tarvinnut lähteä enempiä korjailemaan shottia. Joku voi tykätä et ei näin, mielestäni makuasia onko shotti tujumpi kuin se 50% esso.

Nyt tuli esiin hyvin toffeen tyylinen makeus, sit sitä ennen suussa kävi bergamotti hintsusti moikkaamassa. Body oli tuhdimpi (of horse), ja tätä olis juonu toisenkin perään mielellään. Ei mikään tajunnan räjäyttäjä, mut oikein hyvä basic espressopapu.

Mitäs sit?
Toki tätä on syytä kokeilla myös cappuccinossa!

koska en enää säilytä näit kuppeja koneen päällä, lämmitän ne ottamalla kuumavesihanasta hetkeksi kuppiin tilkan

koska en enää säilytä näit kuppeja koneen päällä, lämmitän ne ottamalla kuumavesihanasta hetkeksi kuppiin tilkan

postausta varten olis voinut tehdä toisen ja parantaa arttia, mut laiskuus yllätti

postausta varten olis voinut tehdä toisen ja parantaa arttia, mut laiskuus yllätti

Artissa menin taas alussa sekaisin, heti sillä sekunnilla kun kaato alkoi, niin unohdin mitä olin tekemässä. Kaikki meni poskelleen, kaadoin vinoon korvaan nähden, en ollut enää varma oliko aikeena sydän vai rosetta, niin tuloksena tämä.

Maku kahvimaidon alta oli erotettavissa, toffee (edelleen) ja nyt uutena ja selkeänä oli pähkinä. Mii laikit a lot! #syrän.

Ei kahveista tällä erää enempää. Tänään on iso päivä, L:n fudiskoulu jää kesätauolle, MM-fudis alkaa illalla Brassimatsilla Kroatiaa vastaan, neljältä yöllä mennään NBA finaalia Heat vs. Spurs. Vielä kävis salilla ennen iltaa.
Urheilua pukkaa joka tuutista, mut mikäs sen kivempaa, bring it on.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s