Aeropress SM 2014

Posted: 19/05/2014 in aeropress, kahvi
Tags: , , ,

Pitkään aikaan ei olekkaan tullut kirjoiteltua, niin nyt ajattelin ottaa itseäni niskalenkillä ja tavata vähän viime aikaisia juttuja.

No miks en ole kirjoitellut?
Syytän aika paljon tuota vasenta kättä (katso linkki Handjob), mutta nyt olen alkanut olemaan kotona ilman lisävarusteita niin eiköhän se kirjoittaminenkin natsaa. Se kiinnostaako lukijoita, on taas ihan toinen juttu ;)

ap2014

Lauantaina oli Aeropressin SM 2014, sieltä voittajaksi selviytyi Samuli Parkkinen (Kaffecentralen), toiseksi tuli Jarno Peräkylä (Caffi) ja kolmantena Filip Johansson (Torrefazione).
Olin mukana, vaikka samana päivänä oli L:n tanssiesitys ja pukkas pienen kiireen. En myös ehtinyt koestamaan papua, mutta kilpailupaikalla oli vartti aikaa tutustua tähän papuseen, oli tosi vaaleaa ja päätin vetäistä vakkari reseptillä (jota useasti yhtä vaaleilla käyttänyt.
Vettä 245g, purua 17,5g, lämpötila 87C. Oikeinpäin AP, sit sekoitus alussa, 40s kohdalla ja uudestaan minuutissa, alaspainaminen minuutti ja kymppisekan kohdalla.
Olinko tyytyväinen kuppiin? nojaa… kyl sillä semifinaaliin meni, mut putosin ihan oikeitetusti Filipille.
Isot onnittelut Samulille ja tsemppiä MM-kisoihin Italian Riminiin (siellä huhujen mukaan skabat käydään biitsillä, uuh!)

Kisapaikkana oli Burtonin Vihonvuorenkadun liike, aika mahtava mesta ja hyvin järjestetyt skabat, tiloineen ja muuten. Kaikkiaan oli paikalla 18kilpailijaa, sekä yleisöä sen verran että tupa oli täysi. Sainkin jotain kumman pieniä paniikkikäsisheikkauksia, onneksi lakkasivat heti kun suoritus alkoi, omituisia tuollaiset en ole tottunut.

Kuvia otti monet, itsekkin, mut tuolla ne kameralla vielä purkamatta. Sen sijaan Jyri Rasinmäki otti setin (<- klik) ja löytyy Flickristä.

Niin ja sit lopuks se kisakahvikin selvisi, oli TKP:n paahtamaa Etiopalaista Suke Quto:a. Muistelen ostaneeni tätä joskus aiemmin, mutta ei tosiaan muistunut mieleen ei. Netistä poimittua pikkuista infoa pavusta: Complex cup with notes of honey, berry, vanilla, peach, bright, sweet and silky“.

Tämä tästä tällä erää… Lisää myöhemmin kun käsi jaksaa kauemmin näppiksellä

Kuvat siis ottanut Jyri Rasinmäki, tuo linkki muihinkin kuviin vielä tästä uusiksi.

14025484487_32e3776b6a_b 14188928646_b94b78b3ed_b

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s