IMG_2154

Uusia kahveja Square Mile Coffeelta, tänään testailin ja otin muistiinpanoja John Gordon’s “Bita Competition Pack”:sta.
Papuna on Etiopialainen Bita Bonga, natural prosessoitu, filtteri sekä espresso. Tällä kyseisellä pavulla siis herra Gordon ensin voitti UK:n barista skabat 2013 ja sijoittui WBC:ssä semifinaaleihin, siellä sija 10.

Muistiinpanokynäni on uutuus, lintsiltä tehty löytö. Oon niin pähkinöissäni tästä :)

Muistiinpanokynäni on uutuus, lintsiltä tehty löytö. Oon niin pähkinöissäni tästä :)

Tätä oli saatavilla vain rajallinen pieni erä, joten laitoin tilauksen samoin tein, en vaan älynnyt pääsiäisen olemassa oloa, se meinaan pitkitti postin kulkemista ja sain odotella papuja pari viikkoa.
Twitteristä luettuna, tätä oli mennyt neljässä tunnissa 50:stä myynnissä olevasta paketista 28, satuin siis katsomaan oikeaan aikaan noita sivuja.

Otin taas aeropressillä filtterin käsittelyyn, käden vuoksi ap oli oikein päin, kääntämisestä ei tulis kauhun hetkiä (vasen käsi siis tällä hetkellä ikään kuin remontissa).
Vettä 245g, purua 17,5g lämpö 88C. Alussa sekoitus, uudelleen 40s kohdalla ja sit minuutissa. Männän alaspainoa 25s 1:10 kohdalla.
Siinä resepti. Muistiinpanoihin rustasin englanniksi, jotenkin joskus se on luontevampaa filtterikahvien kanssa, seuraavaa löytyi paperista: Full orange, mild sweetness, mouthfeel “soft”, very character
Juup, ei vahvinta alaa tuo enkku, mut kuitenkin, parasta kahvissa oli lyhyesti vedettynä… Appelsiinin maku ja makeus.

IMG_2160
IMG_2161

Sit tuli aika koittaa espressoa, kone oli jo lämmin, mylly putsattu ja ajettu tällä pavulla läpi. Kaiken pitäis olla mallillaan.
Mittasin alkuun hatusta papua 20g ja myllyn jälkeen puntaroin 19,8g korista. Siitä 25s ja kupissa oli 38,9g juomaa, tämän pitäis olla aika optimaalinen noin grammoihin katsoessa. Mutmut, kuis ollakkaan, joko mun mauaisti on hukassa, tai tein jotain väärin, sillä muistiinpanoistakin luin sanan “vetistä”.
Maut oli laihoja, etiketissä lupailtiin makeutta, sitä en nyt löytänyt. Latasin seuraavalle kerralle 22g purua ja kuppiin tuli 28s ajassa 30g, tämä on paljon stydimpi shotti, mut omaan makuun paljon sopivampi. Tässä sain koko suun täydeltä “Blackberry jam”, muikea kermainen jälkimaku. Mut näitä shotteja ei perättäin montaa upottaisi, sen verran tiukkaa tavaraa. Pitää vielä kokeilla miten tulee maidon läpi, cappuccinossa, tänään en enää kylläkään jaksa kun ajattelin tän postauksenkin kirjoittaa.

IMG_2159
IMG_2162
IMG_2163

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s