Kuuntelua

Posted: 07/03/2014 in cappuccino, Elämää, Espresso, kahvi, kahvila, lapsi
Tags: , , , ,

kuunteluhuoneessa
Np: T.A.T.U – Friend or Foe (Spotify)
Nd: Cappuccino

Aiheena kaiuttimien kyttäämistä ja vähän kahviin piirtämisestä.

Vanhat kotiteatterikamat lähti myyntiin, ja uutta settiä tilalle. Ei oikein enää monikanavavaihtoehto jaksa kiinnostaa, mieluummin nyt vaihteluksi stereota.

Vaihtoon sai lähteä 6kpl Amphion Helium2 kaiuttimia ja subwooferi Amphion Impact 500. Kelpo setti, mutta nyt ei viiteen vuoteen ole saanut edes tuota kuudennetta kaiutinta taakse, vaan 5.1 sarjalla on menty. Yleensä vielä kuuntelu on ollut sen verran laimeaa, ettei subbarista ole kyennyt käyttämään koko äänenpainetta, eli hyvä syy siirtyä tästä ulos.

Mut mitäs sitten tilalle? Ihan telkkariskobeilla kun ei raaski mennä.

Kävin kuuntelemassa tiettyyn budjettiin sopivia hyllykaiuttimia, ja nettiä selailemalla löysin hyvän setin Mareksoundilta. Sinne siis kuunteluhuoneeseen.

skobeja
Kirjoitin ylös fiiliksistä mitä milloinkiin soivista skobeista sain, tämä oli yllärihankalaa, vois verrata kahvin makujen erotteluun adjektiivein.

Valitut kaiuttimet:

Amphion Argon 1
Tannoy Precision 6.1
Elac BS 244
Vienna Acoustics Haydn Grand SE

Olin varautunut Spotify setillä kuuntelemaan, mutta kappas, kuunteluhuoneessa oli iPadissa Napster. Se siitä mun hienosti valikoudusta listasta, piti päästä keksiä jotain, kun kaikkia biisejä ei tuntunut heti löytyvän.

AC/DC – Back In Black
Nightwish – Rest Calm
The Black Eyed Peas – Pump It
Stig – Viheltelen

Koitin ottaa siis sellaista musiikkia jota itse kuuntelen, ja sitä laidasta toiseen ja väliltä.
Olisin voinut toki toisinkin valita, mutta kyllä näilläkin sai hyvin eroja kaiuttimien välille. Yllättävänkin paljon, taisin olla aika jipoissani kuunteluhuoneessa, sillä siellä vierähti yli pari tuntia.

Muistiinpanoja:

Amphion Argon1
argon1Esteettinen. Hyvin samankaltainen kuin Helium2, eivät niin kirkkaat, mutta isompi kuva äänessä.

Tannoy Precision 6.1
Tannoy_Precision_6_1_Black
Selkeä(-), monipuolinen, bassopuoli upea, mutta jotenkin jättää kylmäksi. Tykkään/en tykkää, en tiedä.

Elac BS 244
4 R

Moniulotteinen ääni, keskiääni vaikuttava, pehmeä ja alas ulottuva. Lämmin.

Vienna Acoustics Haydn Grand SE
haydn

Kirkas, Nightwist:n kanssa sai varsinkin hulppean ison äänikentän. Toivoisin näiltä kuitenkin hieman enemän tuhdikkuutta. Nätin näköiset.

Tässä vaiheessa olin jo valinnut selkeän suosikkini, eikä näitä tarvinnut enempää kuunnella uudelleen. Vaikka kotona jäin miettimään B&W CM5:ia, noh ehkä vielä käyn nekin tsekkaamassa.

Voittajaksi nostaisin ja varmaan kohta puoliin kotiin käynkin hakemaan nuo Elacit, ne jotenkin oli sellaiset joita olin ajatellut etsivänikin. Ulkonäöltään ei kylläkään ne kauneimmat kappaleet, mutta sehän tässä ei ollutkaan suurin pistetyttäjä, ja saa nuokin pianolakattuina valkoisina.

Sit kun tulevat kotiin, ja totean vanhan vahvistimen olevan ihan kaiuttimien biatch, niin olen jo valmiiksi niitäkin surffaillut ja kysellyt eräillä foorumeilla. Siitä taas tulee eräänlainen numero, huokailuttaa jo valmiiksi, eihän tässä mitään olisi jos olisi taannoin jäänyt seuraamaan hifimaailmaa, mutta nyt on tullut markkinoille niin paljon uutta ja ihmeellistä (vuodesta 2004).

Hieman muuta kuin noita skobeja…

Aamu oli tänään vaikea, vähäiset unet takana, ja poika herättää viestillä “mun korvaan sattuu”. Voi elämä!

S antoi särkylääkkeen, ja poika kävi pyörähtämässä talossa, kysyttiin missä käväisi. Jotain vedestä selitti, vähän aikaa kesti saada selville että tämä oli käynyt kaatamassa vettä korvaansa, ikäänkuin lääkkeeksi. Tässä siis luultavasti tuleva valelääkäri kävi mielessä.

Yhdentoista aikoihin sain aamukahvini, meillä ei ollut punaista maitoa, ja sain vaahdottaa cappuccinooni sinisestä. No kyllä sillä jotenkin piirsi, vaikka ei keskelle kuppia osunutkaan. Ja samalla käytin loput pavut tuohon tuplashottiin.

Illemmalla sit oltiin käyty kaupassa, Tammiston sittarista löysin pussin Kaffan Espresso blendi 30/70:iä, joka on hyvin robustapitoista. Ja se näkyi kyllä valumisessakin, vaikka pussin päiväys oli 23.1, niin ihan kuin olisi tuoreen pussin avannut, crema oli paksua, näytti paremmalta kuin paljaalleen maistui. Tämä olisi siis selkeästi hyvä papu latte art treenaamiseen, 18g -> 23g oli lähtökohta mihin kaataa. Ja maitokin muuttui tällä kertaa sinisestä punaiseksi, maku kans siltä osin omaan suuhun paremmaksi myös.

Aamun ja illan artit kyllä poikkeavat, mutta puolustuksekseni totean, että olisi pitänyt kaataa latte eikä cappuccino. Pieneen kuppiin on suht hankala noviisin harjoitella ^^ (joo, seliseli, tiedän).

Aamu

aamu

ilta

ilta

Ei tässä ihmeitä muuten, kiirettä kovasti pitänyt. Asioita pitänyt hoitaa eikä ole ehtinyt juuri postailla, vaikka asiaa olisikin ollut.

Menen vasemman käden kämmenen kanssa leikkaukseen 17.päivä, kun se nyt on kiinni kropassani niin ei sitä voi yksinkään laskea matkaan.

Siirrellään jänteitä yms. mutta siitä ihan varmasti avaudun tarkemmin kun on sen aika, aavistuksen on odottava olo, ei jännitystä vaan tiedonjano tulevasta kuntoutuksesta ja sen sellaisesta.

Nyt hyvät yöt teille jotka menette nukkumaan, ja huomenta niille jotka vasta heräilevät, sit ne jotka tätä päivällä lukevat… teille ihan vaan hyvää päivää.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s