Latte Art treeniä

Posted: 21/02/2014 in cappuccino, Espresso, kahvi, kahvila, Latte, Video
Tags: , , , ,

viimeinen
Latte Artilla viitataan kuvioihin, joita baristat tekevät espressoon pohjautuvien juomien pinnalle.

Omassa Latte Artissa on ollut pitkään hakemista, ja olen paljon (paaljon) katsellut erilaisia videoita youtubesta yms. saanut neuvoja baristoilta. Toinen neuvoo korjaamaan vähän sieltä ja toinen täältä, siltikään kotona ei meinaa oikein täsmätä.

Kotona kun rosettaa yrittää, niin ihan ensimmäiseksi ottais ylös seuraavat virheet: Ei mene lehdet symmetrisesti, jäävät jotenkin laihoiksi, koko lehti kääntyy kupin korvan puoleiseen laitaan.
Sain sit eilen illalla kaverilta jeesiä pari tuntia, kun toinen nyt on aivan pro piirtämään maidolla. Ensin pieni näyte mikä on se mitä pukkaa yleensä kotona tulemaan.

eka
Siellä se on, sivussa ja tuo pääty missä pitäisi olla sydän, on epämääräinen pallo. Kontrastista kupissa ei ole tietoakaan. Toki kuvassa on ehtinyt jo crema hyökkäämään, ja epäselventämään kuviota.

Sit tästä jonkin aikaa, ja olen ymmärtänyt maidon pyörittämisen ja sen vaahdottamisen jälkeisen seisottamisen merkityksen. Ei siis paria pyöritystä, vaan reippaasti eikä anna maidon seisoa, sillä se kerrostuu hyvin nopeasti (ja sit se kaataminen onkin jo tosi vaikeaa). Kaadan siis hyvällä maidolla, aloitan rauhallisesti täyttämällä kuppia reippaammin kuin aiemmin (jolloin aloin vatkaamaan kuvaa jo puolet aiemmin). Annan maidon flown alkaa nice and smooth, mut sit… joku kumman paniikki iskee, ja vatkaamisesta tulee hätäistä juuri kun pitäisi vetää taaksepäin kohti kupin reunaa. Tulos, paljon lehtiä, ei symmetrisesti ja kovin ohuiksi jäivät. Jotain hyvää kuitenkin, kuva on jo keskemmällä, olen mielestäni aloittanut kaadon keskelle, mutta kuten huomasin ohjeistuksesta, se ei ollutkaan.

lehdet
Sit seuraavia yrityksiä, joissa tuli jossain vaiheessa se ahaa elämys. Miten rennommin kaataessa ja hätäilemättä, lehteä tulee kuin tuleekin pinnalle ilman sitä aiempaa liika yrittämistä.

ahaa elämys
Lehdistä sain jo muhkeampia, jonkalaisista itse pidän. Vielä vähän tätä hiomaan ja sitten vois jo keskittyä lopettamiseen, siiden sydämeen huipulla.

muhkeutta
Muhkeutta alkaa olla jo mukana.

symmetrisyyttä
Symmetrisyyden treenaamisessa pääsin jo keskelle.

Kuppia kokeilin kanssa vaihtaa, josko pienemmällä kannulla olisi helpompi kaataa, ja kokeilin muutaman kerran cappuccinokuppiin. No se ei ihan hanskannut vielä, joten takaisin lattekuppeihin.

cappuccinokuppiin
kupin vaihtoa
Kupiksi samanlainen kuin kotona, ja heti huomaa miten itse pohjan muodolla ja sen sellaisella on vaikutusta kaatoon.
Muutamia vielä treenaten kello alkoi olla jo sen verran, et olis aika mennä päästämään lapsenvahti vapaaksi. Rosetta alkoi saada jo paljon paremmin muotoaan, kuin sillä tasolla jolla aloitin pari h aiemmin.

Tähän päätin lopettaa ja jatkaa kotona

Tähän päätin lopettaa ja jatkaa kotona

Suuri kiitos tästä kädestä pitäen opetuksesta Sannalle (ei S), ilman neuvoja ihmettelisin varmaan vieläkin youtube videoita etsien avaimia onnistumiseen, huomaamatta omia virheitäni.

Muutama video tuli kanssa otettua treenatessa, jotta voi seurata omat hötkyilyt ja niistä yrittää korjata virheet. Ikävä kyllä näissä on valojen heijastumista, mutta jotain selvää pitäis saada.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s