Mustikkainen Etiopialainen

Posted: 14/02/2014 in aeropress, cappuccino, Espresso, kahvi, Rocket
Tags: , , , , , , , ,

Nyt papupussina HasBeanin Etiopialainen.
Tarkemmin ottaen (vapaasti suomennettuna) Yirgacheffen vyöhykkeeltä, Kocheren alueelta ja Debon seudulta, natural prosessoitu kahvi.

Kuva: HasBean

Kuva: HasBean

“Ethiopia Yirgacheffe Kochere Debo Natural”, ja papun lajikkeena on Kurume joka näyttää omassa kädessä aikas pieneltä, muistuttaa peaberryä kooltaan. Hasbeanin sivuilta kopsattuna:
“The vareital is Kurume and other heirloom indigenous Ethiopian varietals. the Kurume is very interesting though, as it’s very specific to this small area, and tends to be smaller in size than other typica/heirloom beans but also has a very sweet flavour, giving a very aromatic cup.”

pavut

Natural kahveja en viime aikoina kauhemmin ole juonut, kun olen tykästynyt pestyihin, mutta tämän kuvauksessa häsän sivuilla oli niin hehkutettu mustikkaa että päätin ottaa ja kokeilla.

Yirgacheffen alueen kahvit ovat yleensä olleet hyvin mehukkaita, ja koskaan ei ole tarvinnut pussin vanheta liiakseen. Tästä kuitenkin mainittiin seuraavasti: “In the cup expect amazing blueberry ………. that’s it: blueberry, blueberry, blueberry. The flesh of blueberry, the juice of blueberry. It’s a blueberry in a cup.”

Join eilen tätä aeropressillä pari kuppia, ja pakko tosiaan todeta tuon mustikan erottuvan siitä. Mutta sinänsä tylsää, koska eipä siinä muuta oikein olekkaan, pelkkää mustikkaa.
Aamukahvia tehdessäni, aamulla juuri makuaistin ollessa terävimmillään maistelin kahvia ja sit perään pensasmustikkaa, ja jep, siinä on mustikan liha/makeus/mehut, jälkimaku ei kauaa kestä, mutta ei mitenkään liiankaan nopeasti häviä. Kaikin puolin ihan jees luokkaa, hyvä muttei mikään tajunnanräjäyttäjä. Näin olin päättänyt tästä papusesta.

pussi

Sit tein siitä espresson (kone Rocket R58, mylly Mazzer mini e-B), ja vaahdotin maidon, kaadoin päälle, otin kuvan ja maistoin. Buenos Diaz herrasväki, näin tämä siis toimii. Maidon takaa tuli tuo balanssissa oleva mustikka hintsusti läpi, niin että sai cappuccinon maistumaan siltä, et haluais toisen perään.

cappa

Uskon et juon tän pussin cappuccinon merkeissä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s