Espressoa ja purnausta

Posted: 11/02/2014 in Auto, cappuccino, Elämää, Espresso, kahvi, Rocket
Tags: , , , , , ,

Ensin vähän yhdestä kahvista, sit pieni avautuminen.

GLC:stä ostin aiemmin papuja, espressopaahtoa Berliinistä. The Barn paahtimon La Amistad, Mozonte, Nicaragua.
Kuvaus on lyhyt ja osuva; Creamy Chocolate, Winter Spices, Smooth.
Muuta tietoa:
Origin: Mozonte, Nicaragua
Producer: Luis Alberto Balladarez Moncada
Varietal: Red Catuai
Elevation: 1435 – 1543 Meters
Process: Washed

pussi
Aiemmin olin löytänyt pussin Caffista, joka oli samalta tilalta “Un Regalo De Dios” (Jumalan lahja), samalta kaverilta mutta tämä siis farmin länsipuolelta. Siitä postasinkin, sillä se jotenkin iski hyvin trooppisen maukkaana, linkki.

Alkuun oli hieman ongelmia saada tuo toimimaan… Lähdin liian pienellä annoskoolla liikkeelle, ja sit kun nostin sitä, niin ensin tuli pitkä sit myllyä kiristämällä liiankin tiukka. Siinä oli jo sahattu edestakas ennen kuin löysin mielestäni sopivan, 18,5g -> 35g, tällä menin muutaman päivän ja maku oli ihan jees. Tänään sit kuitenkin syystä tuntemattomasta sain samalla annoksella 25g juomaa, ja meni maun kanssa huuli sopivasti pyöreäksi, just sellanen kermaisen suklainen maku pöllähti suuhun, jossa mukana pieni sävähdys hunajaa ja kevyt hapokkuuskin löytyi.

kuppi
35,4g
Sillä sitten cappuccinokin tuli kokeiltua, mutta vaikka The Barnin sivuilla sitä kehaistaankin sopivan maidon kanssa, niin itse en ihan ollut otettu siitä. Maidon läpi tuli tuo “winter spices” maku mieleen, varmaan siitä sen keksin koska se lukee pussin kyljessä, itse en olisi osannut tuota makua nimetä paremmin (kyllä sitä tietää mitä maistaa, mutta niille jonkilaisen adjektiivin keksiminen on toinen juttu).

Tämä oli ensimmäinen kyseisen paahtimon pussi jonka maistoin, ja jo ehdin miettiä tilaamista näiden sivuiltakin. Vaikka posti tänään toikin setin hasbeanilta, niin tuo on bookmarkeissa odottamassa vuoroaan.

Sit pientä purnaamista!
Pakko vähän avautua, koska nyt hieman nakertaa auto tällä hetkellä.
Pari päivää sitten ilmastointi yht’äkkiä lopetti toimintansa, ei lähtenyt käyntiin vaikka auto oli käynnissä. Toki sen sai puhaltamaan huurut ikkunasta kun laittoi webaston päälle, muuten ei mitään. Ei sitä auta itekseen lähteä korjailemaan, ja koska oli muutenkin 5v huollon aika, niin menis samalla tuokin, sormet ristissä ettei olis mitään relettä isompaa vialla.

No aamu aikaisin korjaamolle vaan, samaiselle jossa sen webastonkin asennutin. Siellä sitten otettiin bilika sisään ja tehtiin normi kausihuolto, sen jälkeen alkoivat tutkia tuota vikaa. Kotona odottelin sormia naputellen et koska tulee soittoa mikä autossa on, ei auttanut kuin soittaa itse perään. Sen verran olivat saaneet aikaan, että normi testerillä katsoneet vikakoodit, ja purkaneet auton verhoilua ja konehuonetta niin paljon että pääsivät mittailemaan, ja sekös on halpaa.
Loppupeleissä syyksi päätettiin “elektroniikan ohjainyksikön” olevan viallinen ja vaativan vaihtoa, aprox 620e töineen, ja osa olis vielä tilauskamaa.
Hain auton pois sieltä, sillä kun pystyy kuitenkin ajamaan, kun nyt pitää webaston ajon aikana päällä.
Paljon duunia, lisää laskua muutamia satasia, eikä auto ole edes kunnossa. Sit odottaa vielä tuommoinen lisäkeikka! Vähän sylettää, mut nieltävä on, ei voi muutakaan.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s