Perjantaina maistissa, Drop Coffeen kahvit

Posted: 07/02/2014 in kahvi, kahvila
Tags: , , , ,

Tänä iltana klo 18 eteenpäin oli Good Life Coffeessa (tuttavallisemmin GLC) kahvia maistissa. Naapurimaastamme Ruotsista, Kahvipaahtimo Drop Coffee:sta oli juuri paikalle lentänyt Joanna Alm. Paikalla GLC:ssä oli parikymmentä kahvialan ihmistä ja parit sen vierestä (krhm).

Juttuhan alkaessaan meni seuraavasti:
Oli kuusi kuppia kahvia, niitä sai ensin haistella, sitten ne ladattiin vedellä, eli cuppingit.

kupit jäähtymässä

kupit jäähtymässä

Oli näistä kuudesta kahvista muodostettu kaksi pöytää, joten porukasta ei muodostunut liian suurta jonoa ryystämään.

Kun oli ekan kerran maistettu, niin sen jälkeen Joanna kertoili jokaisesta kahvista aina sille ominaisia asioita, yleisökin kertoili omia makujaan ja oliko oma suosikki ja sen sellaista. Sai käydä tässä välissäkin maistamassa muistin virkistämiseksi.

Kuva on puhelimella otettu täydellisen sumeaksi päässyt ja kaupan päälle heilahtanut, dämet.

Joanna Alm Drop Coffeesta kertomassa

Joanna Alm Drop Coffeesta kertomassa

Tätä edettiin kahvi kerrallaan, ja jokaisen kupin jälkeen paljastettiin mikä kahvi oli kyseessä.

Oma ykkös suosikkini oli ylläri, siis itselleni, sillä se oli Brasilia Fazenda Ambietal Fortaleza (FAF). Ja muistaakseni joskus totesin brassien olevan tyypillisen makeita, ei niin hapokkaita ja sellaisia suht tavallisia. Mutta tämä kun sokkona tuli vastaan, niin se vain maistui, ehkä yksi syy on, etten olekkaan pitkään aikaan brasseja juonut (pitäisi ehkä…).

Kahvit olivat: Nyaruziza [Rwanda], FAF [Brasilia], Workye Shallo [Etiopia], Debello [Etiopia], Ndimaini [Kenia], Jazmin [Honduras] (2.suosikkini).

kupit ryystettyinä ja pakkaukset takana

kupit ryystettyinä ja pakkaukset takana

Lopuksi Joanna kertoi vielä omasta paahtamisfilosofiastaan, ja hänelle sai esittää kysymyksiä. joku kysyikin että paahtavatko he erikseen filtteriä ja espressoa, ja itselle yllärinä oli, ettei näistä ollut kahtaa eri paahtoa. Mikä on ihan mielipidekysymys, ja itse olen alkanut pitää tästä paahtotavasta.

Oli hauska taas tavata kahvisceneä, ja iso kiitos Joannalle sekä iso käsi GLC:n Lauri Pipiselle.

Kohtahan Lauri avaa toisen kahvibaarin sörkkkään Vihovuorenkadulle, onnea ja menestystä sille, ajattelin poiketa.

Lauri

Lauri

Ainiin, mukaan tarttui Bernliiniläis paahtimo The Barn:in pussi, josta luultavammin myöhemmin postaus, kun pääsen kunnolla iskemään siihen kiinni.

Hyvät viikonloput!

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s