etiketti
Espresso blendi Caffilta, nimeltään Kaweri. Tässä pussissa jonka ostin tuossa n.viikko sitten on sisällä washed Bali, washed Sidamo ja natural Robusta.

pavut

Uutto on kaunista katseltavaa, robusta saa mielestäni aikaiseksi tuon vanan sen näköiseksi että tekisi mieli koskettaa sitä (en kuitenkaan mennyt sörkkimään). Vaikka pussin tarrassa on suosituksena 20g purua, niin se on kyllä ehdoton maksimi. Itse kokeilin 17g korilla, johon latasin muutamia eri annoskokoja, ja päädyin tykkkäämään 16g:stä. Sillä makuun tuli mukaan enemmän tummansuklaan omaista makeutta.

uutto

Crema on aika mahtava shotin päällä, mutta se laskeutuu puolella hetken odottamisen jälkeen, sit on hyvä sippailla ja haeskella makua.

crema
Suuhun tullessaan Kaweri on todella jytyä, sellainen tuhti, paksu. Jälkimaku on pitkä, aavistus suklaata ja kermaisuutta, toistan vielä että piiitkä.
Sopisi hyvin vaikka aamun shotiksi just ennen työmatkaa, sais maiskutella pitkään tuota makua.

20g koriin suositus olisi paremmin ehkäs kuitenkin 18,5g. Sit yksi minkä huomasin paljon vaikuttavan, oli lämpötila, laskin itse sitä alkuun hieman. Ja silloin maku oli paljon tummempi, mutta ihan asteen laskiessa, crema muuttui blondimmaksi ja maku selveni makeampaan suuntaan. Harvemmin mulla on näin paljon ollut vaikutusta lämpötilan pienen säädön kanssa.

pid

piti ihan luntata Rocketin ohjekirjasta, et miten brew boilerin lämpötila X on sit grupossa

Maidon kanssa en saanut millään piirrettyä arttia, kun crema oli sen verta paksua, vaatii harjoitusta. Maku tuli maidon alta hyvin esiin cappuccinossa, mut lattea en ole vielä kokeillut, uskon siinäkin tulevan sillä sen verran vahvasti tuo puskee maidon alta.

IMG_0912
Asteen parempi kuin hyvä, tumman ystäville tämä voi olla ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuttavuus.

Advertisements
Comments
  1. […] Multa loppui espressopapu, ja nyt kun oli jotain hankittava ja oltiin jäätelöllä Flamingo/Jumbo ostarilla, niin nappasin Caffista Kaweri papua pari sataa grammaa. Kahvi on tuttua entuudestaan, kirjoitin siitä tarkemmin täällä. […]

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s