Burundi goes Punavuori

Posted: 31/01/2014 in Elämää, kahvi, kahvila, kulttuuri
Tags: , , , ,
Washing Station: Nemba, Province: Kayanza

Washing Station: Nemba, Province: Kayanza

IMG_0940

Tällä hetkellä on menossa kahviviikko, ja tähän torstaihin kuului Burundilaisten kahvien maistelutilaisuus by Collaborative Coffee Source @ Kaffa Roastery, Punavuori, klo 19-21.00.

kahviviikko

Tikkana paikalla seuraamassa, ensin laiteltiin tietokoneet ja heittimet kohdilleen, sitten sai vuoronsa Collaborative Coffee Sourcen Melanie.

Käytiin läpi maan oloista, sijainnista aina kahvinvientiin asti. Yksi asia jäi varsinkin mieleen, kun nyt viimeksi postasin tuosta Boliviasta, niin Burundissakin USAID on ottanut auttaakseen maata kehittymään, viiden vuoden prokkis joka aloitettiin vuonna 2008, joten onkin jo loppunut.

Sitten hieman samankaltaisuutta Bolivian kanssa oli, että on yksi alue yli muiden, josta irtoaa “ne parhaimmat kahvit” olosuhteidensa ja sen sellaisten vuoksi, nimittäin Kayanzan alue.

map_of_burundi

Sitten maisteltiin (cuppingit) viittä/kuutta erilaista kyseisen maan kahvia, ja eroja löytyi. Omiksi suosikeikseni valitsin numerot 1,3 ja 5.

IMG_0947
Valitsin ne niillä perustein, mitä itse joisin pitkin päivää. Ja kaksi olikin juuri tuolta Kayanzan alueelta, yksi sitten Kirimiron alueelta.

pussit
rubagabaga
Masha
Wingoma

Kaiken kaikkiaan, ihan mukava ilta. Tuli avarrettua taas maailmankatsomustaan, tavattua tuttuja kahvipiireistä ja päästyä hyvän kahvin makuun.

Comments
  1. […] kahveista oli taannoin Kahviviikolla juttua Kaffalla Punavuoressa, siitä kirjoitinkin lyhyesti. Tämä buziragun… vaikeasti kirjoitettava ja muistettava niminen paikka sijaitsee Kayanzan […]

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s