Kicker Mk4

Posted: 19/01/2014 in Elämää, Espresso, kahvi, Rocket, Valokuvaus
Tags: , , , , ,

etiketti

Hasbeanilla on pitkään jo ollut listoilla espresso blendi Kicker, ja olen sitä kauan sitten tilannutkin, silloin se ei kovasti säväyttänyt. Nyt kun pussin kokoonpano vaikutti hyvältä, annoin sille mahdollisuuden ja laitoin tilaten.

Blendi siis menee näin:

(40%) El Salvador Finca Los Alpes Washed Pacamara

(40%) Colombia John Lizcano Washed

(20%) Ethiopia Aricha Washed

Säädöissä ei tarvinnut myllyyn koskeakkaan, ja ihan ensi annostuksella (17,5g) osui sopiva määrä (~28g) kuppiin 25-28s valumisajassa.
Odotin saavani aika basic makuisen shotin, jossa olisi ollut jokin yks säväyttävä nyanssi.

Pieni lisäys tässä vaiheessa on paikallaan… nimittäin ennen tätä, oli oma koneeni ollut kylmänä 3vko reissun takia, ja siksi ettei kotona ollut tuoreita papuja.
Nyt siis kun odotin tuota pussia postiin, putsailin konetta ja ajoin siitä vettä läpi, joten odotukset oli kovat.

Pussi postista ja Rocket R58 tulille, vähän papua myllyn läpi et vanhat purut lähtee pois tieltä. Sit vaa’an kautta niin pavut, kuin myllyn jälkeen kahvakin. Tamppaus ja kahva kiinni, vipu ja peulakot ylös.

espresso dripping
cup
Kupissa oli nyt sit se kauan odotettu espressoshotti, hyvältä näytti crema päällä, ei liian vaalea eikä liian tumma.
Annoin hetken viilentyä ja sit sippailemaan…

Heti tuli maussa vastaan appelsiini, tämä jäi ensimmäisenä kanssa mieleen. Kun vähän lisää maistelin niin sain kupin lopulla vielä tuon etiketin lupailemat sorbetin ja limpparin vivahteetkin mukaan.

Hieman arastelin alkuun tilauksen kanssa, kun hasbeanin sivuilla tätä sanottiin vaikeaksi, et pitää osua tarkkaan sweetspotin kanssa että onnistuu, mut turhaan huolehdin. Tais käydä munkki et osuin noin nopeasti, tai sitten tämä oli jokin myyntijuttu.

“This particular one is a super premium, super delicious, challenging, difficult blend that sings like an angel when it is right.

 This blend may need a machine and a level of precision to get exactly right, so it’s not for the uninitiated, and certainly not for the faint hearted. It will take work to nail it just right, but when you do it is an amazing blend.

 When it is right expect a bright espresso with sweetness and substance, with sherbet lemons and oranges, and a vibrant effervescence that works super well in espresso and cuts through the milk in a pleasing way. A grown-up coffee blend.”

Pari cappuccinoa olen tehnyt, ja mukavasti tuo maistuu maidon läpi siinäkin jättäen makeuden ja appelsiinin maun mukaan.

bag
Kicker Mk4 Blend
Kicker beans

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s