Mokkapannu a.k.a Mutteri

Posted: 06/01/2014 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , , ,

Liedellä

Otetaanpa vanha kuva esiin, viimeksi käytetty elokuussa -10, luultavasti en paljoakaan sen jälkeen ole koko viritystä ottanut esiin. Ennen kuin äsken.

Ja kun kone tässä samalla työntää googlen driveen kuvakansioita, tehdäkseen tilaa uusille matkakuville, niin enpä rasita tätä sen enempiä saman mutteripannun kuvilla.

Aamukahvit on nyt matkan jälkeen juotu poikkeuksetta suodatinkeittimen kautta mukista, ja Paulikin Juhla Mokkaa nimenomaan. Ei oo Jussilla uutta tuoretta papua, ei ole. Tilauksessa kyllä on, ja niitä sit odotellessa juodaan “kansanomaisesti”.
Ei Juhla Mokassa mitään vikaa ole, se ei vain värisyttele kahvinörtin makuhermoja, ei sitä haukkua voi.

Otinpa kuitenkin haasteeksi tuosta saada hiukan enempi irti, ja kaivoin mutterin haudastaan. Hyvin oli kaapissa viettämänsä vuodet selvinnyt, tiivisteet tarkistin ennen ajoa, ja kaikki näytti hyvältä.

Otetaas tähän nyt pieni kertaus, et miten tuota kuuluu käyttää, niin ettei saada aivan paskan makuista mokkaa kuppiin.
Itse asiassa linkitän videon ja tekstaan alle miten itse oikaisin sitä vähän…

Eli mä vähän kokeilin meidän “uutta” (eli ei samaa kuin kuvassa) liettä, ja se kuumensi kyllä sitä vauhtia pienen määrän vettä, etten keittänyt sitä etukäteen.
Laitoin purut koriin, kieritin kiinni, katsoin et vettä tuli kivasti siihen venttiilin alareunaan. Sit TULTA.
Ensin hetki hiljaista, sit kuulu kuinka alkoi vesi porista, taas vaimeni ja sekka siitä alkoi puskea kahvia putkesta, ta-f*cking-daa.
Kun kuulin snadin merkin siitä et alkais olee siinä, ni vetäsin mutterin liedeltä ja keskeytin alaosan kuuman veden käynnin kietaisemalla kylmän rätin sen ympärille, siitä sit kuppiin.

Kauhea vaiva? no ei oikeestaan, saattaa vaan kuulostaa siltä, ei tuossa muuta ole kuin vedet sisään, purut koriin ja liedelle.
Toki kaiken tän jälkeen saa pestä tuon laitoksen, mutta sen tehdessä kahvi jäähtyy juomakelpoiseksi.

Lopputulos oli sillein “ihan jees”, et ei ainakaan pois tarvinnut kaataa, mut tuli vielä niin kovin ikävä tuoretta papua ja makumaailmoja.

Nyt kohta pääsen lataamaan koneelle matkakuvat, ja niistä oli ajatus heittää jonkinlainen postaus, jostain pätkää reissua. Ensimmäinen osahan Miamista on jo raportoituna.

Jaa niin. Hyvää loppiaista!

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s