Vegepizza salamilla

Posted: 25/11/2013 in cappuccino, Elämää, Espresso, kahvi, kahvila, lapsi, Latte, Rocket, talvi
Tags: , , , , , ,

Päivän rumba alkoi kun aamulla keittiöremppa-äijät kävi vaihteeks mittailemassa paikkoja. Uskomaton ollut tämäkin tapaus, jatkunut toukokuusta, urakoitsijalta kummaa viivyttelyä. Sit viimeks oli oma äänenpaino jostain syystä jo hieman uhkaavakin, niin tulivat sitten tänään miettimään ratkaisuja.

No kun siitä selvittiin, ni vietiin L Pasilan poliisiasemalle. Ihan kyllä vaan passia uusimaan, mutta jännää se oli pikkumiehelle, ensimmäinen kerta kyttiksellä.

Leevi ennen ja nyt

Leevi ennen ja nyt

Sieltä pyyhkäistiin Munkkaan Torpanrantaan lounastamaan salaatit. Kahdella täytteellä 10,30e, ja muhkean kokoiset. Otin täytteiksi aurinkokuivatun tomaatin ja chevren.

salaattiannos
Pihalla rannalla näkyi jo meressä jäätä, ja mattolaiturilla oli ihan luntakin, mikä harvinaista sinänsä, ettei olla tänä talvena vielä törmätty vastaavaan.

maisemaa

Kotona oli suunniteltu että L sais levätä ja ottaa toipumista flunssastaan, vaihdettiin vaihde kokonaan vapaalle ja löhöttiin kaks leffaa, Itse ilkimys 1&2. Me oltiin S:n kanssa nähty nämä jo aikaisemmin, mut nyt näki L:kin ja tykkäshän tuo kovasti. Itellä tais vähän käydä uni silmässä molempien aikana, sillein pikaisesti vaan.

Rocket R58 on ollut päivän tulilla, ja vaikka aamukahvit tuli V60:sesta, niin pari cappuccinoa on tullut väsättyä päivän aikana. Sit äsken iltakupilliseksi ajattelin pitkästä aikaa Macchiatoa.

aamukahvi ja tweetmug

aamukahvi ja tweetmug

caffè macchiato

caffè macchiato

Oikeamminhan on siis kyse Caffè macchiato (Italiaksi äännettynä: [kafˈfɛ mmakˈkjaːto]), tätä ei tulisi sekoittaa Latte macchiatoon. Tämän yleensä tekevät lähes poikkeuksetta erilaisten kapselikoneiden esittelijät, enkä viitsi niiden kanssa siitä enää vääntää.
Eroa on siinä, että tähän ensin mainittuun tulee espresso ja siihen pieni määrä maitoa, mauksi vain, sanotaan myös “tahraksi” (siis sitä maitoa siinä esson päällä).
Latte macchiatossa taas on kyseessä ns. maito-espresso-maito juoma, eli espressolla tahrataan maitoa.

Nyt viikonloppuna me irroiteltiin ja tilattiin yks ilta pizzat, kokeilin jotain ihan uutta. Sillä listalta löytyi herkulliselta vaikuttava paprika-herkkusieni-sipuli-oliivi-aurajuusto kattaus, tämä oli siis vegepizza. Otin siihen lisänä mukaan vielä salamin, ikäänkuin backuppina etten nyt ihan kasvissyöjäksi alkaisi.

Niin ja käytiin katsomassa joulukadun avajaisia. Paraatissa huomio kiinnittyi tahtomattanikin aleksilla keskelle katua, siinä lämmin kasa sitä itseään, ja sit kun tonttuja ja muita käveli siitä päältä, niin en voinut olla seuraamatta.
Muuten kiva paraati/kulkue miksi sitä nyt sanotaan. S:n blogissa tästä ja valoista enemmän juttua ja kuvia, omani nyt jäävät tälle wc-tasolle.

kuva-arvoitus loppuun… Mistä suunnasta paistaa aurinko?

Torppiksen mattolaiturilta

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s