Lokakuulle trooppinen stoppi!

Posted: 26/10/2013 in kahvi, kahvila, Syksy, V60
Tags: , , , , , , ,

fruits
Eilen pieni hyllyn täydennys pysähdys Jumbon [Flamingon] Caffissa, sieltä piti ihan vain jotain peruskahvia käydä hakemassa siksi aikaa kun uudet tulevat postitse.

Mutta ihan puskista tuli tämä uutuus, joka myös oli ständissä tarjouksessa. Kuvaus sai unohtamaan Brasilian Yellow Bourbonit sun muut, ja maistamaan tätä.
ständi
pussit ja pavut
Etiketin teksti:
Nicaragua Un Regalo De Dios
“Un Regalo De Dios eli “Jumalan lahja” on kahvitila, jonka useilla eri palstoilla, eri korkeuksissa ja hieman erilaisissa maaperissä Luis Balladares viljelee useita eri kahvilajikkeita. Balladares on oiva esimerkki modernista kahviviljelijästä, joka uskaltaa käyttää ja kokeilla erilaisia viljelytapoja. Kahvin käsittelymenetelmistä pulped natural, honey, natural ja washed ovat käytössä Balladaresin viljelmällä. Hänen kahvinsa ovat saaneet tunnustusta voittamalla mm. Cup Of Excellence -kilpailun vuonna 2010.
Ballandaresin viljelemistä kahveista olemme valinneet natural-käsitellyn maracaturra -lajikkeen.
Makuprofiili: Eksoottisten hedelmien makeutta, jälkimaussa sitrusta, mehukasta hapokkuutta.”

Myyjä sitten V60:lla teki mulle kupin siinä, ja annoin hetken jäähtyä, selailin samalla luurilla lätkätuloksia. Ihan unohdin sen kahvin tutkiessa tuloksia, kun otin pienen sipaisun kupista.

Piti ihan pysähtyä ja laskea luuria kädestä pöydälle, ottamaan uutta huikkaa. Ja kyllä, oli se vaan niin perhanan hyvää.

Innostuin ja kävin pyytämässä cuppinglusikan tiskiltä (tiesin siellä lymyilevän sellaisen), ja sen kanssa ottaa ihan ryystämällä kielen kannoille makua.

Suu tulvahteli trooppista makua…

Persikkaa, mandariinia, monipuolista hapokkuutta joka on jännällä tapaa makeaa. Jälkimaku on hienosti makea ja sitruksinen, varsinkin jälkimmäinen tulee hyvin esille.

Tässä on vielä pavussa itsessään yksi jännä, sillä se on kookas, erittäin kookas.

maracaturra
pavut

Lainatakseni Johan & Nyströmin kirjoitusta tästä lajikkeesta:

“Maracaturra, jota myös nimellä Maracatu kutsutaan on Maragogypen ja Caturran risteytys. Alunperin lajike on lähtöisin Brasiliasta ja sen tunnistaa yleensä sen suurikokoisista lehdistä, kukista ja marjoista. Nykyään sitä viljellään myös Väli-Amerikassa erityisesti Nicaraguassa, El Salvadorissa ja Mexicossa. Maracaturran maussa on puhtaita makuja, moniulotteista hapokkuutta sekä kevyttä hedelmäisyyttä.”

Selvyyttä koosta on Sandalj Tradingin youtubevideolla:

“The Maracaturra variety from Nicaragua is a hybrid of Maragogype and Caturra. The screen is a full 19/20/21 with an even and well developed bean when roasted”

Summa summarum: Tähän asti suurin näkemäni papu.

Nyt en sitä ostanut kuin täydennykseksi, mutta toivon että sitä on vielä myöhemminkin listalla.

Lopuks vielä kuva Jumbon parkkiksella niin tutusta näystä, joka pistää hieman sapettamaan,

inva

Advertisements
Comments
  1. markusasunta says:

    No kyllä muuten onkin hyvää kahvia. Säätelin sitä ensin espressoksi, antoi koko ajan sellaista aavistusta kuinka hyvää voisi olla espressona mutta täysosuma tai toistettavuus jäivät uupumaan. Ystäväperhe kävi meille, perheen isä kiitteli kahvin hedelmäistä makua ja lotki yhteensä kolme tuplaa. Viimeiset tein nyt V60:lla ja kyllä maistuu. Myös vähän vaille kolmivuotiaalle tyttärelle, useita lusikallisia piti kupista luovuttaa. ;-)

  2. […] Aiemmin olin löytänyt pussin Caffista, joka oli samalta tilalta “Un Regalo De Dios” (Jumalan lahja), samalta kaverilta mutta tämä siis farmin länsipuolelta. Siitä postasinkin, sillä se jotenkin iski hyvin trooppisen maukkaana, linkki. […]

  3. […] Nicaragua Un Regalo De Dios, josta olen aiemminkin kirjoittanut viime vuonna, tästä siihen postaukseen (jossa tarkemmin pavusta […]

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s