valmis juotavaksiOn ollut kirjoittamisessa taukoa, kun ei oikein näppis ole houkuttanut luokseen naputtamaan, niin ei sitä väkisin.
Nyt kuitenkin sain kärpäsen taas tähän tänään :)

Muutaman kerran olen nyt kokeillut jääkahvia, maitokahvina.
Ja koska maitoa ei saisi jäädyttää (ei tee hyvää sille), niin siitä se idea sitten lähti.

Tämähän ei siis ole sama asia kuin Jääkahvi, josta aiemmin kirjoittelin.

Brazil Sunrise

Brazil Sunrise

Simppeli hyvä kahvi

Simppeli hyvä kahvi

Pavut hanskassa

Pavut hanskassa

muotin täyttö

muotin täyttö

Kahvina käytin Cafe Solon (Porin paahtimon) Brazil Sunrisea, tässä on Mundo Novo papua paahdettu suht tumman makuiseksi, ei itse papua hiileksi kuitenkaan. Normaalia JuhlaMokkaa pehmeämpi ja makua antavampi, kuitenkin aika tavallinen Varma kategorian kahvi. Olen ihan Juhlamokallakin vedellyt, eikä sekään pahaa ole ollut, aika hyvin antaa anteeksi tuo maidon määrä, alkoholi antaisi varmaan vielä enempi.

jääpalat

jääpalat

Jääpalamuotteja kun nyt on miljoona erilaista, niin tällä kertaa se on tämmöinen kalankuvamallinen (olisi hienoa joskus kokeilla isoja jääpaloja). Siihen sitten kaataa hyvää jäähtynyttä kahvia, ja pakkaseen. Sit jäädyttyään, iskee ne lasiin ja maitoa päälle. Aika nopeasti maito alkaa ottaa makua jääpaloista, jopa yllättävänkin nopeasti. Lopuksi jos hörppää nopeasti, saa pureskella/imeskellä nuo jäät, eivätkä ne ole ollenkaan pahoja.

Tää on nyt juttu johon olen hieman addiktoitunut.

Toinen on Angry Birds Star Wars, kun latasin sen puhelimeen näyttääkseni pojalle vähän mitä ne linnut nyt on, mutta se on jo toinen tarina.

Tänään aamulla kun laittelin kahvia pakkaseen, duunasin samalla espresson. Koska kamera oli hollilla, niin ajattelin jakaa pari ajatusta myös tästä Square Mile Coffeen tän hetkisestä Red Brick:stä.

red brick

Sivuilla opastetaan seuraavanlaiseen uuttoon:

Dose: 18-19 grams
Brew temperature: 201ºF-202ºF/94ºC-94.5ºC
Brew time: 28-30 sec
Total Volume: approx 50ml
Brew weight:32-34 grams

Tämä siis 18g VST korille.

Oma uutto meni 18.6g purua ja valmista juomaa 30g, 28s ajassa. Eli mielestäni riittävän lähellä ollaan, sillä maku on mitä miellyttävin.

kahva

kahva

crema

crema

Espresso

Espresso

Ja se maku, monien tummien ja hapottomien espressojen jälkeen, ah niin antoisa.

Makea, sillein karamellimäisesti. Marjaisa, kuten sekoitus vadelmaa ja kirsikkaa. Hapokkuus on pehmeää ja suuntuntuma on yllättävän paksu, vaikka voisi kuvitella sen olevan hieman kirkkaampi. Parempi näin.

Maidon kanssa SqM kirjoittaa espresson toimivan näin:

In milk the fruit drops back, and it is all sweetness with notes of caramel, toffee and a super clean finish.

Ja sen mitä cappuccinoja juonut, niin jotakuta noin se muistaakseni meneekin.

Käytiin viime vkl Porissa ja Raumalla, tästä saa lukea S:n blogista viimeistään huomenna.

Näihin sanoihin ja tunnelmiin, kahvijääpalamalja korkealle!

Muutama kuva viikon takaa:

cafe solo

cafe solo

Solossa espressolla

Solossa espressolla

matsissa

matsissa

näitä kulmia tuli nuorena hinkattua nelisen vuotta

näitä kulmia tuli nuorena hinkattua nelisen vuotta

Vanhaa Raumaa illalla

Vanhaa Raumaa illalla

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s