Netistätilaamiskielto kk

Posted: 11/09/2013 in Espresso, kahvi, Syksy
Tags: , , , ,

Meillä on ollut erilaisia lakko kuukausia, mm. karkiton, limuton, sipsitön, oluton yms.
Näistä muuten sipsilakko pysyy vieläkin.

Tällä kertaa meillä on syyskuulle otsikon mukaisesti “netistä tilaamis kielto kk”.

En antais meille kovin hyvää arvosanaa, kun tilattiin jo pojalle vähän vaatteita, koska oli hyvässä tarjouksessa ja toinen tarvitsee.

Sit itellä oli tämä espressopavun metsästys, ja puolivahingossa eksyin Square Mile Coffeen sivuille. Sieltä löysin tässä kuussa ilmestyneen Red Brickin (siis tämä blendi muuttuu aika ajoin). JA tämän kertainen kuvaus osui niin kovaa, että oli tilattava pussi tuota.

Vaikea uskoa? Lue itse mitä sivuilla oli:

Red-BrickThis is our current seasonal espresso blend. Right now the blend is composed of 3 different lots of coffee from 3 different origins:
The current components of the espresso are:

50% El Majahual (El Salvador)

30% Puente Selection (Costa Rica)

20% Kagumoini AB (Kenya)

This blend is all about really enjoying the best coffees that are in season right now. We want to combining great fruit qualities from each of the coffees, and their sweetness which comes from the careful and hard work of the producers involved.

From the El Majahual you have the classic Bourbon profile of caramel sweetness, baked apple notes and orange fondant. From the Puente Selection you’ll get brown sugar sweetness, caramel and roasted hazelnut. From the Kagumoini you’ll find loads of berries, cherries, raspberries and blueberries. This is a well balanced and very sweet espresso.

In milk the fruit drops back, and it is all sweetness with notes of caramel, toffee and a super clean finish. We think you’ll love this one as much as we do.

(taas yks ja)… JA, koska yhden pussin postikulut olisivat vähän liikaa, koska sen voi jakaa kahdelle pussille, niin kannattaa tilata vähintään se kaksi pussia.

Ristretton foorumilla oli jo aiemmin kehaistu seuraavaa (filtteri)papua, ja kun siitä luin, niin oli valinta aika selkeä.

SEDIE

This is a lovely complex coffee with loads of tropical fruit, think mango, papaya and also a hint of mandarin. It has a creamy almost buttery mouthfeel, with a sweet nectarine like acidity.

The Sedie washing station is in the Konga kebele (“neighbourhood’ in Amharic) of Yirgacheffe. They produce both washed and natural coffee, and we immediately fell for the strawberry-like taste of the natural when we cupped it a few months ago.

Mutta, nyt lupaan olla tilailematta enää mitään.
Näistä lähemmin kun saapuvat, huomenna olis paahto noille… menis nyt viikko nopeasti.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s