saippuakuplat

Venetsialaiset, eli ns. mökki- ja venekauden päättäjäiset, paljon valoja ja ilotulitteita kuuluu juhlaan.

Juniorina tuli tätä juhlaa paljonkin vietettyä, märissä merkeissä länsirannikolla, mutta nyt oltiin mökillä sivistyneesti (ilotulitteet vain puuttuivat).

Syötiin hyvin ja nautittiin vikoista lämpimistä ilmoista, vaikkei enää mitään helteitä nyt ollutkaan, muttei satanutkaan ja lämpötilat oli päivällä parinkymmenen luokkaa.

Menomatkalla pysähdyttiin Lahden matkustajasatamassa syömässä Kauniissa Veerassa, eli ravintolalaivassa. Safkat oli positiivinen ylläri, hyvää ja riittoisaa. Viereen oli iskenyt Tivoli parkkiin, mutta sinne ei meillä tällä kertaa riittänyt aika, kierrettiin vain se ympäri.

Lahdessa ruokaa odottamassa

Lahdessa ruokaa odottamassa

Tivoli

Tivoli

Kello löi jo yhdeksää kun lähestyttiin mökkiä, ja lämpötilat putosivat keski-suomessa alle kymmeneen, sumuakin heitti pellolta tielle. Hienon näköistä oli kruisata.

maisemaa nelostieltä

maisemaa nelostieltä

lämpötila

lämpötila

sumutusta

sumutusta

Mökillä oli faija vetänyt kanin hatusta, löytyi Porin paahtimon Nicaraguan Las Mandarinas luomukahvia, tuorepaahtona ja valmiiksi suodatinjauhettuna. Aamu- ja päiväkahvit nostivat tasoa huikeasti.

Kuten juhlaan kuuluu, oli meilläkin valoja paikalla.

valoa

valoa

valoja alkuillasta

valoja alkuillasta

Illemmalla laitettiin tulet ja siinä ruoat ja juomat, skumppaa, lihaa ja salaattia. Pimeys tuli hyvin nopeasti, ei olis tajunnut karhua viiden metrin päästä, jos sellainen siellä olisi ollut.

skumppaa

skumppaa

https://nonsensopedia.files.wordpress.com/2013/09/pc3b6ytc3a4c3a4.jpg

pöytää

tulet

tulet

kanat pöydässä

kanat pöydässä

Kotiinpaluumatkalla poikettiin eräässä tuliaistuvassa, josta itselleni sattui mukaan kolme levyä suklaata, sillä löysin Starbrooks Airlines:in levyjä. Näitä olen nähnyt joissain ystävämyynnin tyylisissä tapahtumissa olleen myynnissä, mutten koskaan ole sinne eksynyt hakemaan, nyt kolmella levyllä korjautui tuo.

Starbrooks Airlines

Starbrooks Airlines

StarbrooksitAppelsiinin makuisen levyn tuhoamisessa ei kauaa kestänyt, sen verran vei kielen mennessään. Onpa nyt kuitenkin vielä kaksi jäljellä, ja tiedossa paikka mistä näitä saa lisää.

Isä oli tuonut Porista mukanaan taas pari pussia papuja, tällä kertaa Puuvillan Tumma paahtoa, ja Brasilian yellow bourbonia. Jälkimmäinen on monilta paahtimoilta jo maistettu, ei vielä Porin paahtimolta, joten kone tulille. Kuitenkin aamukahvit tuli uutettua Chemexillä ja juurikin tuosta tummasta paahdosta.

puuvilla tumma paahto pavut

puuvilla tumma paahto pavut

tekstit

tekstit

Pohjat, kun kupilliset oli jo otettu päältä niin sytytti ottaa kuvaa

Pohjat, kun kupilliset oli jo otettu päältä niin sytytti ottaa kuvaa

Takaetiketti sanoo kahvia vähähappoiseksi, ja sitä se oli. Kuitenkaan olematta tylsää, vaan sellaista pehmeää ja täyteläistä. Uskaltaisin sanoa paremmaksi kuin Vaalea paahto.

Sitten oli espresson vuoro. Todella nuorta paahtoa, joten hieman kosahti testi siinä. Myllyä kuitenkin karkealle säädettynä, sain shotin valumaan suht kohdilleen ja pääsin maistamaan. Paksu body, runsas maitosuklaa ja kevyt makeus, hapokkuutta ei juuri nimeksikään. Ihan hyvä basic espresso, vähän pitänee odotella että saisi enemmän mausta kiinni. Varsinkin kun takatekstit pussissa lupaavat vadelmalle ominaista makeaa hapokkuutta (kuulostaa pirun hyvälle).

Brazil Yellow Bourbon

Brazil Yellow Bourbon

Brazil Yellow Bourbon uutto

Brazil Yellow Bourbon uutto

Tässä tältä erää, kommentit tervetulleita. Jollei mitään lisättävää, niin postaan lähiaikoina kun taas on mistä kirjoittaa.

Näihin sanoihin ja tunnelmiin…

järvi venetsialaisittain

järvi venetsialaisittain

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s