Pientä pintaremonttia papusäiliölle

Posted: 27/08/2013 in Chemex, kahvi
Tags: , , , ,

vario
Oli ravintolapäivä ja olin kotoa lähtemässä kohti kuppilaa, jonne menin tuuttaamaan espressoja kansalle. Siinä lähtöhässäkässä keksin ottaa Varion vielä reppuun (mylly, passeli suodatinkahville yms.).
Idea hyvä, toteutus katastrofaalinen. Kun olin myllyä ottamassa pöydältä, niin se ihan itsekseen irroittautui otteestani ja yritti itsemurhaa loikalla lattiaan. Käyttökelvottomaksihan se meni, koska sen papusäiliö rikkoontui kiinnikekohdistaan.
Ja miksikö se on tärkeää? No kun tässä kyseisessä myllyssä on papusäiliön, eli tuttavallisemmin hopperin, alaosassa ns.uloke joka kiinni kierrätessä naksauttaa myllyssä olevan mikrokytkimen ON asentoon, ja sit mylly haluaa mennä päälle.

kytkin

kytkin

rikkinäisen hopperin lohkeama

rikkinäisen hopperin lohkeama

Jonkin aikaa siihen väsättiin hätäensiapua, eli mitäs muutakaan kuin jeesusteippiviritystä. Tietenkin sen sai toimintaan, joskin sillein sormet ristissä sai aina olla kun aloitti jauhamisen.
Kotona fiksailin hieman varmemmaksi, eli lisää sitä pirhanan teippiä. Rupes toimimaan.

Mut onko kiva, kun arvokas mylly kärsii noin pienestä viasta kuin rikkinäisestä hopperista? No ei.
Googlella hopperin metsästystä ja sähköposteja entuudestaan tuttuihin paikkoihin, jos sattuis löytymään. Jenkeissä olis ollut, mutta kun on tuo pöllö tulliraja, ja se menis jo lähetyskustannusten takia sen yli, niin piti pysytellä euroopassa.
Alankomaista sit löytyikin, entinen ESW (Espresso Service West)nykyinen Specialty Coffee. Sieltä tuli joskus tuo espressomyllyni, Mazzer mini e B. S-postiin vastattiin nopeasti, ja sovittiinkin et lähettäisivät halvimmalla kuriirillaan, tämä oli TNT. Hopperi maksoi vain hippasta vajaa 15€ + postit, ja oli sit tänään aamulla oven takana, viikossa tuli.

Uuden hopperin kytkimelle menevä kohta

Uuden hopperin kytkimelle menevä kohta

Sit, mulle jäi ylimääräinen hopperin kansi. Mihikänkäs se? Meinasin jo heittää pois, mut kun myllyn vieressä on Chemex (kahvin drippaus lasijuttu, tosi jännä ja kiva, tekee hyvää kahvia), ni koitin meniskö tää sen päälle kanneksi. Ja kappas, meni just eikä melkein. Olin onnellinen.

chemex

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s