Tori

Viking Linen XPRS teki jo kovaa vauhtia lähtöä tänään päivällä Skattalta. Ihmisille jaettiin kuulutuksia astua laivaan välittömästi.
Sinänsä koomista tilanteessa oli se, että oltiin kyllä vähintään sadan kanssa menossa sisään, jono vain tykkäs madella kun toiset työnsivät rattaita, toiset vetivät laukkujaan. Siinä oli vähän paha alkaa laittaa vauhtia tossuun, olis korkeintaan luonut dominoefektin.

Laivalla taas jonotettiin, oltiin lähtiessä varattu buffa, ja ilmeisesti joku muukin oli.
Ihan okei safkat, nälkä lähti ja pakki pysyi pitkään ravittuna. Kahvi vain oli karseaa kuraa, jätin siitä puoli kuppia mielenosoituksena laivayhtiölle pöytään merkiksi.

Perillä paineltiin vanhaan kaupunkiin kahville, mesta oli aiemmilta kerroilta tuttu, mistä lie joskus sen osoitteen sille luinkaan, mut siis hyväksi todettu paikka. Niin kahvinsa ja palanpainikkeidensa myötä, lisänä hyvä asiakaspalvelu ja taitavat baristat.
Paikka on Raekoja Plats:lta sellaisen holvikaaren alta n.parikymmentä metriä.

Holvikaari
setti
mikrovaahtoa silmäillen

Sitä ennen on toinenkin kahvimesta, mut ei olla siihen jääty, koska sisälle on rappuja ja palanpainiketta ei ole juuri tarjolla. Tällä kertaa kuitenkin hyppäsin sisälle kytistämään. Ja yllätyin, ihan ekana silmään osui SCAE:n member kyltti, jossa oli vuosilätkiä aina 2000-2013 ajalta. Tämä Hiienkivi Ou, oli mielenkiintoinen paikka , paljon paahdettua papua eri maista, kuvauksineen ja 1.50-1.60e/100g hintaan.
Meinasin yltyä ottamaan monta pussia testiin, mutta tyydyin ihan paikan omaan espressoblendiin ja Guatemalalaiseen.

Taulu ja probat
pussit

Sompailtiin koko maissaolo aika pitkin vanhaa kaupunkia, taloja katsellen ja kauppojen ikkunoita ihmetellen. Merekeskus ja Sadamarketit nimittäin jokseenkin äklöttävät molempia meistä, kaikkine sekundakamoineen ja juottoloineen, ei ihan se mitä ollaan hakemassa reissulta, moni tosin on ja suotakoon se heille.

Saatiin lämmin päivä, tukoksissa oleva laiva, ja muutamia valokuvia saldoksi. Ei voine sanoa huonoksi päiväksi ollenkaan.

Apteek

Apteek

Saappaat

Saappaat

vanhaa kaupunkia

vanhaa kaupunkia

kyltti

kyltti

seinä

seinä

bilika

bilika

Kotona oli pakko kokeilla tuon tuliaisespresson makua. Oli ylläritummaa papua, ja siitä olis jo voinut arvailla maunkin.
Kolmannella shotilla sain jokseenkin osumaan; sikarimainen, tuhti body, tumman suklaan häivähdys ilman sen makeutta jälkimaussa. Eli ei tätä pelkiltään juo, varsinkaan vaaleampien papujen ystävä, vaan tulee luultavasti osumaan aika nappiin Latten pohjalla, jos sille haluaa enemmän kahvin makua kaiken maidon alta.

S ja L

S ja L

L

L

Maestro vissyllä

Maestro vissyllä

pavut

pavut

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s