Kuuma kesä 85

Posted: 14/07/2013 in Kesä, kulttuuri
Tags: , , , ,

kuumakesä85

Eilen käytiin Tampereella Pyynikin kesäteatterissa katsomassa musiikkikomediaa Kuuma kesä ’85
Oli kuuma päivä, sillä aurinko paistaa porotti, eikä turhaan katsomoon tuulikaan päässyt. Pyörivä katsomo toikin sen lisäjännän, kun toisella puolen ei paistanut ja toisella ihoa poltteli.
Sen kuitenkaan antamatta häiritä, tykättiin S:n ja tän mutsin kanssa näytelmästä. Meno oli aika vauhdikasta ja silti helposti seurattavaa, alusta loppuun.
Luvassa oli musiikin puolelta Juicea, Eppuja ja Popedaa. Suurin osa tunnettuja kappaleita, mut oli joukossa toki niitä harvinaisempiakin, jotka vähän jäivät kaivelemaan, toisaalta kiva et näitäkin oli, mutta sit taas hieman latistivat menoa.
Ja kaiken komedian takaa oli tarina kesärakkaudesta jossa oli ihan pointtinsa, tässä vaiheessa laittaisin mielelläni sulan käsikirjoittajien; Riku Suokas, Heikki Syrjä, Heikki Vihinen hattuun.
Ohjauksesta vastasi myös Riku Suokas, joten toinen sulka siitä (alkaa olemaan jo kohta päähine kasassa).

Pyynikin kesäteatterin sivuilta lainattu tarinan kerronta:

“Koulut ovat juuri päättyneet. Lokomon duunari Tommi Turmiola kohtaa Pyynikin kesäisessä yössä vaalean kaunottaren Karoliinan, lempi leiskahtaa, ja mikään ei ole enää ennallaan.

Tommin tietämättä Karoliina on pysähtynyt vain hetkeksi Tampereelle jatkaakseen kesäreissuaan poikaystävänsä Reksun bändin keikkabussissa, pieniä rock-festivaaleja kiertäen. Palavasti rakastunut Tommi lähtee reppumatkaaja Pasi “Sherpa” Mäkisen kanssa jäljittämään Karoliinaa uskollisella sadan ampeerin Datsunillaan.

Samalla kun maailma valmistautuu Live Aid –megakonserttiin, seuraa hullunhauska takaa-ajo kesäisessä Suomessa, kun Tommi yrittää uusine ystävineen pelastaa Karoliinan enemmän ja enemmän lahkojohtajan piirteitä saavan Reksun kynsistä. Reksun loputon kunnianhimo uhkaa aiheuttaa kansainväliset mitat täyttävän skandaalin, kun rock´n rollin supertähti Rennie “Salvequick” Johnson saapuu suomalaissukuisen vaimonsa Laylan kanssa Suomen-visiitille.

Siviilivaatteet päälleen vaihtanut ja omasta elementistään pois joutunut Komisario Peppone yrittää soluttautua festivaalikansan keskuuteen, koska hämäräperäisellä levypomo Lester Kinnusella on kyseenalaisia yhteyksiä itärajan taakse. Eikä Suomen asemaa puolueettomana maana saa kylmän sodan vuosikymmenellä uhata mikään, ei edes hänen oma poikansa Mauno, joka isältään tietämättä on vaihtanut kesätyöpaikan kitaransoittoon.

Kuuma kesä ´85 –musiikkikomediassa kuullaan Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita ja siinä irvaillaan rakkaudella 80-luvun musiikkimaailman erilaisille ilmiöille.”

Rooleista jos jotain mainitsisi, menisi se jokseenkin seuraavasti:
Tommi = Sami Hintsanen. Laulajana yllätti jo aiemmin joten nyt tuli tuttua hyvää settiä. Karismaattinen näyttelijä, ei voi olla tykkäämättä.
Karoliina = Kaisa Mattila. En ollut ennen nähnyt / kuullut (muistaakseni), veti aivan järjettömän hyvin biisejä, iso käsi tästä. Näytteleminen ei myöskään jäänyt laulun varjoon, sillä aika vahva suoritus, ja ei jättänyt kylmäksi.
Mauno = Jari Ahola. Näyttelijänä ihan ok, olisiko muiden vahvat näyttelijäsuoritukset jättäneet tätä aliarvostettuun rooliin, enpä osaa sanoa. Laulu puoliajan jälkeen hämmästytti, oli sen verran tasokasta että ihmettelen ettei enempää saatu kuunnella.
Reksu = Janne Kallioniemi. Biisit joissa mentiin komedian puolella, laulu ei järisyttänyt lauteita, mutta oli positiivinen yllätys kun sai kuulla vakavasti vedettävissä biiseissä upeaa suoritusta. Näyttelijänä oli mainiosti roolissaan, hauska, eikä ollenkaan liikaa yrittämistä, isoa kättä taas jaellaan.

En ala käymään läpi muita rooleja, mutta hyviä suorituksia oli mukana paljon (Pepponen = Markku Toikka, Bueno!). Bändi oli kanssa taputusten arvoinen.

Tämä oli erittäin miellyttävä neitsytreissu Pyynikin kesäteatteriin, ja suosittelen muillekin sinne nyt menemistä (hop hop), varsinkin jos näytelmä tai paikka eivät ole entuudestaan tuttuja.
Ja matkankin päästä sinne vaan, mehän siis ajettiin Stadista sinne ja takas. Kesäinen päiväreissu, mukavan puoleinen sellainen.

Sit jos haluaa lukaista esityksessä käytetystä keikkabussista juttua, niin Aamulehden Morossa on siitä jotain.

Ursus Rock

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s