Omalle olkapäälle taputtelua, ja rentoutumista

Posted: 20/06/2013 in Auto, Chemex, Elämää, Espresso, kahvi, Kesä, lapsi, Rocket, Valokuvaus
Tags: , , , , ,

Tänä aamuna jostain kumman syystä ponnahdin kuudelta pystyyn, sit kun olin kerran kuumissani ni nappasin kylmän ruiskun. Vähän aikaa koneella, koko ajan tarkoitus mennä jatkamaan hetkeks unia, mut niin se venähti et kun löin päätä tyynyyn ni se kello soi.

Sit aamukahveiks Kaffan Kenian Tekangua Chemexillä, oli mielestäni onnistunut uutto, voi olla et oli vaan aamukahvi joka on ihan selkeesti päivän paras kahvi. Aamulla makuaistit olis skarpeimmillaan, ainakin näin olen kuullut/lukenut, ja kyllähän ne marjat tosiaan tuntuu maistuvan silloin aina paremmin.

aamu chemex
Sit auton nokka kohti tuuskia, tiputin S:n ja L:n matkalla mummilaan, S:n tsygä oli siellä parkissa ja se piti polkaista tänne keskustaan. En ehtinyt edes jäädä kuulumisia vaihtamaan kun oli omaa menoa. S:n blogissa selviää syy siihen miks se tsygä oli siellä parkissa.

PT-Keskuksessa oli sovittu aika käsifillarin testaamiseen ja sovitukseen mulle. Ajattelin siinä vähän matkaa ajettuani, et enpäs laittanut nagiltaattoria osoittamaan suuntaa. No oonhan mä käynyt ennenkin, ni en tietenkään vois eksyä.
Sit kun tutun näköinen liittymä jäi taakse, taputtelin itseäni olkapäälle ja nousin seuraavasta ylös, siinä sit kelasin et onhan mut siunattu jumalallisella suuntavaistolla, tartte takas kääntyä.
Kun olin autoineni jossain päättyvillä pihateillä, kaivoin kiltisti Garminin hanskalokerosta. En mä oikeastaan kaukana ollut, mut olisinko ehtinyt sit ajoissa, en usko. Taas sai taputella itseään, tällä kertaa toiselle olkapäälle, alkaa noi olkapäät loppua ni olis paree tsempata hiukan.

No olin ajoissa, ja tsygä viilattiin sopivaks. Vedin puolen kilsan lenkin testaillen jarrut, vaihteet, tiukat kurvit ja keulimisen. Tuntui ihan hyvältä, paitsi että, vaihteet oli vähän hassusti oikeella peukalolla. Siitä syystä en siis ottanut kotiin mukaan enempiin kokeiluihin, vaan jätin huoltoon lisäviilauksiin.
Oikeesti, oli tosi makee fiilis polkaista vauhtiin. Näin jo sieluni silmin kuinka habaneeros kasvaa tossa kesän saatossa, kunhan vaan ilmat sallis reissaamisen.

No ajelin himaan, ei näkyny kahta sankaria, eikä viesteihin tullut vastausta. Oli tuskaisen kuuma pihalla, päätin tulla sisään venaamaan ja samalla taikoa jäälatten ajan kuluks. Mut sit nää tulikin just, ja sovittiin lähdöstä mustikkamaalle lojumaan rantsuun.
Oli L nukahtanut S:n kyytiin kesken matkan, aikas loistavat unenlahjat.
Sinne siis mentiin, ja siihen omaan pikkumestaan siellä. Vaikka ei saatukkaan olla ihan omin voimin siellä, ni ei muista ollut harmia. Lyhkäset yöunet tais vähän verottaa, sillä turhia varoittamatta tuli unimasa ja viskas hiekat silmille, olin päikkäreillä jotain 15-20min. Sen jälkeen olinkin taas vedossa, ja sain todistaa pikkumiehen mielikuvitusta vesileikeissä, sekä tutun sorsapoikueen tutustumiskäyntiä.

kiville vettä

kiville vettä

rantsu

hortonomi

hortonomi

sorsat

L ja mansikkaa

L ja mansikkaa

Mansikkainen S

Mansikkainen S

Himassa oli vielä nälkä, ni päätettiin mennä ilta-aurinkoon partisille, laittaa grilli lämpimäks ja maggarat sinne ottamaan lämpöä. Oli mahtava ilma, ja rasvakaapelit maistui kaikille, itselle oli Wilhelmin chili-sulatejuustoa paketti ja muille kämppäriä. Sain melkein palohaavan siit pirun sulatejuustosta kun puraisin päästä, tuli nokkaan spruittaus, poltti ihan kipeesti.
Loppujen lopuksi partsigrillaus meni siististi, ja kaikki sai kummut täyteen. Aurinkokin laski ikään kuin merkiksi lopettaa tältä illalta.

partsi
Jälkkäriks otin espresson, ihan siitäkin syystä, etten koko päivään ollut sellaista juonut, ja shottihammasta kolotti aika tavalla. Rocket tulille vaan, ja asiaan.
Kun vieläkään tyhmä Itella ei oo tuonut mun papuja, niin otin Kaffan El Salvadorilaista La Divinaa esille, siis samaa kuin eilen. Tällä kertaa kiristin myllyä snadisti, ja sen huomas määrässä, maku ehkä “tiukkeni” hieman, mutta eilinen lungo oli kyllä aika vaikuttava tästä papusesta. Join kuitenkin, siemaillen snadeja sipaisuja, ajatellen makua suussa ja silmät suunnattuna kohti ikkunaa ja tulevaisuutta.

espresso
Huomiseksi oliskin sitten lupailtu sadetta, et takki on ainakin nyt tyhjänä mahdollisista suunnitelmista.

Jos jotain kiinnostaa jäät, niin aivan oikein, jäät. Niin kannattaa lukea erittäin mielenkiintoinen juttu “Cocktail Science: 5 Myths About Ice, Debunked” (Kevin Liu of Science Fare to Serious Eats). Luin tämän aamulla, ja nuo jutut ovat kummitelleet mielessä pitkin päivää. Tarttee jossain vaiheessa kokeilla erilaisia pakastus konsteja, sekä erikokoisia jääpaloja kanssa. Nörttiä? noot!!!

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s