(jorinaa ja kuvia lopussa)

Lyhyesti!

SOME:sta:
Facebook on aika lailla aallon harjallaan, siellä huipulla, ja alkamassa laskeutua.
Ainakin mitä tulee Vapamedian postauksessa “Facebook – passé?” luettuun tietoon, tuo kannattaa lukea, jos alla olevasta Business Insider:n Mary Meeker:in kaaviosta herää kysymyksiä. Postauksessa on paljolti puitu syytä FB:n nykyiselle “kasvokuvalle” (jos näin metaforana voisin tuota käyttää), edelleen suosittelen tuon lukemista.
Mary-Meekers-chart

Jäin miettimään hetkeksi, minkälainen face oli alkuaikoinaan, ja mikä se nykyään on. Ja oikeasti, kyllähän se on enempi nykyään juurikin ryhmille suunnattua, mainoksin puettua, lähinnä pakosta seurattava sivu, jotta pysyy mukana menossa.
Eli juurikin alkaa olla enemmän rasite, kuin leikkikenttä, jonne voi mennä kavereiden kanssa heittämään huulta.
Osa syynä tähän saattaa olla myös huima laajentuminen, kaikilla tuntuu olevan 150-1000 “kaveria”. Sit et se ei vielä riitä, niin mukana on koko suku, siinä saa jo miettiä mitä statukseensa laittelee. Kun ennen sillä ei ollut juuri niinkään väliä, oli rennompaa, ihan niin kuin nyt Twitterissä (krhm).
Aiheesta en tämän pidemmälti rupea avautumaan, sillä Anna Tervahartiala käsitteli asian niin hyvin (onko tämä jo kolmas kehu) postauksessaan.

Veikkaan seuraavaksi putoajaksi Instagrammia, ja sit Foursquarea (jälkimmäisen käytön olenkin jo aikaa sit lopettanut). Ihan on vaan sellainen kutina, ja mitä netistä lueskellut näiden oikeuksien käytöstä kuviin yms. ni siitä tuli fiilikset.
Voin toki olla väärässäkin, sen näkee sit joskus.

Somella muuten on hullun lailla valtaa, niin sen sai kokea Hans Välimäki, kun #watergate:sta paisui oikea kunnon tulva (siis tämä 1,5e vesilasi-case).
Eihän se itse vesilasi ja sen hinta olleet Hanssin nostamista tapeteille, vaan se miten vastasi asiakkaalleen tämän reklamaatioon julkisesti. Sitten vielä myöhemmin laittoi kommentoiti eston ja poisti vanhat! Voiko alemmas somessa vajota, on täälläkin sääntöjä, kirjoittamattomia sellaisia ja paljon. Sit on vielä se veteen piirretty viiva, hyvän ja huonon maun rajasta. Jota kylläkin on harvinaisen vaikeaa hahmoittaa, jos miettii Arman @titmeister Alizadia, jonka DuudsonJukka kruunasi joku aika sitten vuoden Someviihdyttäjäksi SOME Awards:illa. Äijä saanee heittää rankkaa läppää, ja siitä tykätään, moni muu olisi varmasti jo aikaa sitten lynkattu tästä hyvästä :) Itse diggaan seurata, ja hekotan jutuille, ei pidä ottaa kaikkea niin vakavasti.

Jos tämä SOME:sta tällä erää, paljon olis ollu vielä auottavaa, mutta ei sille tulis loppua.

Tänään käytiin L:n kummitädillä vierailemassa, syömässä ja juomassa. Kiitokset tästä sinne, kivaa oli!
Kotiin tullessa ja espressokonetta ja myllyjä katsoessa, sain piston sydämeeeni, kun en ole niitä hetkeen hoitanut kunnolla. Joten ei muuta kuin imuria ja ruuvaria yms. tarvittavat tavarat eteen ja hommiin. Sit parin tunnin perusteellisen huollon päätteksi huokasin, ja heitin iltacappuccinot viimeisistä Red Brickin pavuista helttaani.
Yllättävän puhtaat olivat myllyjen terät (Mazzer Mini E B ja Mahkönig Vario), jos muistan aikaa jolloin omistin Rancilio Rockyn, niin kyl sen terät oli aina likaisemmat kuin näiden yhteensä, ja lyhyemmässä ajassa.

Portafilter Dosing Cylinder

Portafilter Dosing Cylinder. Tämä tilattu Orphan Espressosta, on uusi “lelu”, joka helpottaa kahvaan jauhamisessa ja siinä weissatessa [WDT].

Pari kuvaa tulossa!
Sillä eilen käytiin Korkeasaaressa, jonne en olis aamulla halunnut lähteä. Laiskotti ja ajatuskin niistä mäistä siellä, ja ulkona käyvä kova tuuli saivat väreet niskaan. Mut jotain tapahtui, ja huomasin olevani jo melkein perillä.
Epäilen et tuo täällä asuva nainen, osaa jotain hämäriä temppuja, et saa tahtonsa läpi, ihan mun huomaamatta!!!

K-Saaressa oli väkeä kuin SaiPan maalilla, ihan nuoria aikuisia ilman lapsiakin (mikä ihmisiin on nykyään mennyt? Meillä oli ennen aina joku kummimuksi vähintään ns.verukkeena mukana), joka oli ihan positiivista huomata.
Näin ekaa kertaa karhun uivan, se jäi mieleen, ja oli aika vaikuttava näky. Se jolkotteli normaalia rundiaan, kun päätti ottaa välissä ihan yht’äkkiä altaan mitan uintitreeniä. Kai nallella oli jokin “ui kesäksi kuntoon”-teemapäivä.
Sit vielä hatunnosto meijän just 3v. jantterille. Tyyppi vaelsi jalkaisin koko päivän eläimiä ihmetellen, eikä edes ottanut kunnon itkupotkujakaan. Illalla vielä kävästiin fiksaamassa tädin hp deskjettiä, ja sielläkin jaksoi pitää elämää, autoon toki sammui, eikä ennen aamua silmäluomi auennut enää.

Monta kertaa ollaan käyty tätä katsomassa, nyt näin ensimmäisen kerran (hmm)

Monta kertaa ollaan käyty tätä katsomassa, nyt näin ensimmäisen kerran (hmm)

Tunturipöllö on IMO coolein pöllöistä

Tunturipöllö on IMO coolein pöllöistä

Tää on jotenkin vaan niin makee, patsastaa vaik kuin kauan samas asennossa

Tää on jotenkin vaan niin makee, patsastaa vaik kuin kauan samas asennossa

SE UI! HEI, SE OIKEESTI UI!!!

SE UI! HEI, SE OIKEESTI UI!!!

Jellona

Jellona

Väsyny esso

Väsyny esso

Tänään mulle oikeestaan aukes valoverhojen idea, vaikka vuosia olleet meillä

Tänään mulle oikeestaan aukes valoverhojen idea, vaikka vuosia olleet meillä

Lopuksi Grumpy Cat:in, eli nk. Seppo Kissan twiittiä lainatakseni:
“So if guns kill people, I guess pencils misspell words, cars drive drunk, and spoons make people fat.”

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s