Oslon tuliaisina kupillinen omenaa, Kaffa Masha.

Posted: 07/06/2013 in aeropress, Chemex, kahvi, Matkailu
Tags: , , , , , ,

Kaveri toi Oslosta tuliaisina pussin papuja (Kiitos Ville!). Ekana voisi heti mieleen tulla Wendelboe, tai Solberg & Hansen, mutta hähää eipäs olekkaan mikään näistä. Vaan Kaffa Norge:n Masha, Burundilainen Bourbon, paahto filtterille. Papu = Washed.

pussi
pavut
Testausta päiväkahvin tiimoilta Chemexillä ja Aeropressilla, ensimmäinen ihan siitä syystä et olen siihen viime aikoina niin mieltynyt, ja jälkimmäinen on jotenkin filtterikahveille ystävällinen ja helppo (varsinkin kun yhtä kuppia tekee).

ap ja chemex

uutto

Chemex:

32.5g, 500g, 94C, 30s bloom. [purut, vesi, lämpötila, uutto yms.]

kuppi ei ihan kirkas, vaan jos voi sanoa, niin puolitäyteläinen (positiivisella tavalla). Hapokkuus on hento, maku on aika selkeä omena, muttei kirpakan vihreä vaan enemmän punaisen omenan tyyppinen. Lopussa runko taipuu selkeästi kermaiseksi, ei niinkään voimaiseksi voin makuiseksi, kuppin viilentyessä maku voimistuu (normaalia).

Aeropress:

15g, 210g, 87C, inverted, 1:10 uutto (at 30s sekoitus), 25s press.

Vaikka tällä oletin tulevan helpommin maistettava kuppi, niin väärässäpä olin.

Alkuun maistoin mielestäni lopussa kirpakkaan hapokkuuden, mut sit hetken päästä se olikin alussa ja pehmeämpi. Mutta niin tässäkin oli kuitenkin vahvasti hallitsevana makuna tuo omena, oikein kiva.
Kupin pohjalta makua maiskutellessani, yrittäen tätä jotenkin sanoiksi pukea, mieleen tulee vain; kirkas, omenaisen hapokas, hieman kermainen (ei niin paljoa kuin oli Chemexin kanssa).

AP inverted

Hieman Kaffa Norjan sivuilta kopsattua:

“Sisällissota ja hallinnon tilanne vaikutti 90 ja 2000-luvulla, että kahvi tuotanto Burundissa hiipui, niin teki laatua. Onneksi on olemassa erittäin hyvät luonnolliset edellytykset kasvattaa kahvia maassa, joten kehitys on valtava isäntä viime vuosina. Tämä mahdollistaa Burundin yhdeksi mielenkiintoisimmista kahvia tuottavista maista juuri nyt.” (hurraa google kääntäjä, vaikka hieman sai vielä oikoa sanoja).

Olen viimeisen vuoden aikana tilannut muutamia Burundilaisia papuja, eri paahtimoilta, ja olen ollut tyytyväinen tasoon.
Tämä oli kyllä tähän astisista ihan ykkönen, juonpa tätä mieluummin kuin Etiopian Harraria (kova väite)!

 Näihin makuihin ja papuihin tällä kertaa.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s