KISS Monster Tour, Helsinki, Finland

Posted: 05/06/2013 in Elämää, Kesä, kulttuuri, Musiikkia, Valokuvaus
Tags: , , , , , , , ,

startti

Maanantaina tuli, soitti ja antoi rahoille vastinetta KISS!

Ensin omat kokemukset ja näkemykset, sit kuvakimaraa.

Jos joskus haluaa mitä tilaa, KISS:n keikalta sitä saa.

Bändi veti Harwall Areenan täyteen KISSkansaa. Matkalla ja varsinkin sisällä voi bongailla jengillä päällään yhtyeen tyylille kuuluvaa asustusta, ja toki maskejakin oli. KISS sukista ja KISS kengistä, paitoihin ja housuihin pukeutunutta porukkaa velloi käytävillä ennen ysiä.

Vähän ennen bändin esille astumista ilmassa voi aistia jo hyvän hengen, porukka oli joko maistissa, tyytyväinen auringosta tai oikeasti fiiliksissä tulevasta. Itselläni alkoi jo pikkuhiljaa sormet naputtaa reittä kun AC/DC:tä tuli taustahälynä, olin pihvinä jo lähes medium asteella.

Sit valot pois ja screeniltä näytettiin kun bändin jäsenet astelivat kohti lavaa, yleisöllä olivat kamerat valmiina, ja moni jopa nauhoittikin tätä parin minuutin pätkää.

Psycho Circus pamahti soimaan, ja aiemmin iltalehdistä lukemani kolmen miljoonan lava alkoi elämään kanssa.

Jättimäinen hämähäkki nousi ja laski bändin päällä, jaloissa oli pyroja/valoja/savua/kameroita ja ties mitä muuta. Tämä “tykitys” ei laimentunut koko kaksituntisen aikana.

Ja jos Paul Stanleyn (62) laulussa olis jotain huomiotavaa prosenteissa 80/20, niin tuo 10pinnaa tuli takaisin show:n myötä, ja loppu 10p Eric Singerin (rummut ja törkeän hyvä lauluääni) toimesta.

Mitä KISSfani voisi toivoa keikalta? Ainakin seuraavat tulivat esille; rikottiin kitaraa, kielihölkkää riitti, verta purskauteltiin, äijää liiteli yleisön päällä, vartaloa sheikattiin ja rummut nousivat kohti kattoa samoin kuin lavan osat siirsivät Tommyn ja Genen ylös ja eteen omilla tasoillaan. Katso alhaalta kuvista!

Vaikka välispiikit olivatkin aika imeliä, niin kyllä osassa oli yleisön laulattamistakin, ja vielä siten jotta uudempikin fani osaisi olla mukana, sillä kuinka vaikeaa on huutaa pyynnöstä YEAH!

Tässä välissä pienet rukkaset, ei suinkaan bändille, vaan päätykatsomolle, joka oli kaikkein huonoiten mukana. Hittoako tulla keikalle, jos meinaa istua kuin kirkossa, hädin tuskin taputtaen. Toki poikkeauksia oli mukana, mutta ihan vaan näin muihin katsomon osiin verraten.

En muista millä keikalla viimeksi olis tullut näin kuuma, ja ääni mennyt (toki tuli takaisin nopeasti, en sillein helposti menetä ääntä vaikka kuin huutaisin).

Biiseistä:
Kahdenneltakymmeneltä albumiltaan Monsterilta soitettiin suht alussa Hell For Hallelujah, en ollut tätä ennen kuullut, ja se jotenkin iski. Voinen miettiä tuon levyn ostamista jo ihan tämän biisin takia.

Koska bändi on tunnettu siitä, ettei jätä yleisöään kylmäksi, vaan tarjoaa sitä mitä nämä ovat tottuneet jo kuuntelemaan. Niin kyllä sieltä tuli täyslaidallinen mukana joikattavaa!

mm. Shout It Out Loud, War Machine, Heaven’s On Fire, Lick It Up, Rock’n’Roll All Nite, Detroit Rock City (henk.koht suosikki, ehdottomasti) ja lopussa I Was Made For Lovin You ja Black Diamond. Sääli että God Gave Rock N’ Roll To You soi kaiuttimista kun valot olivat jo päällä ja bändi poissa, porukan siirtyessä oviaukoista ulos.

Pidemmittä puheitta… Hyvä keikka, taattua KISS:iä, mahtava show ja yleisö mukana. Menen satavarmasti uudelleekin kuuntelemaan, mikäli tulevat vielä keikkailemaan johonkin lähistölle.

Tuli vielä tänään tiistaina käväistyä Hard Rock Cafe:ssakin, sillä sinne tuli Gene luovuttamaan pari bassoa. Itseltä meni jonkin verran ohi Nathanin haastattelusta, mut juttu kulki jotakuta näin: Tullaan vielä uudelleen, on jo suunnitteilla jotain isoa, isompaa kuin koskaan ennen. Lava on suunnitteilla, ja se tulee olemaan jotain todella erikoista, sillä pitää päästä yleisön joukkoon ja nousemaan korkealle yms.Mutta ei jaksa enää muistaa ihan kaikkea, niimpä jätän tässä vaiheessa googlen varaan, itsekkin taidan luottaa siihen enemmän.

Kuvat:

keikkaa venaamassa
KISS
Keikan alkupuoliskoa
Ison screenin hienoutta
Gene villitsee kenttää
Paul isolla screenillä
lavan valoja
valot
tulipyrot
päätykatsomon jäätyminen
Gene ampuu skitallaan
rummut ylhäällä
Eric ampui singolla
bändi
Gene vihreästä savusta
Gene nuolee bassoaan
KISS koko bändi
Paul lentänyt lähemmäs
Paul lähikuvassa
paperia ilmassa
Gene ja Tommy ilmoissa
kitaraa palasiksi
kitara kappaleina
valojen loisteessa
savua
KISS Loves You Helsinki

Terviksessa odottamassa Genen HRC keikkaa

Terviksessa odottamassa Genen HRC keikkaa

Gene saapunut HRC
Nathan jututtaa Geneä
Gene moikkaa
Basson luovutus

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s