Päivärytmitys ja mikä sen määrää

Posted: 02/06/2013 in Chemex, Elämää, Espresso, kahvi, Kesä, lapsi, Valokuvaus, VST
Tags: , , , , , , , ,

Kyynärpää sanoi tuossa alkuviikosta sopimuksena irti, ja siitä nyt alkanut viikkoon tietty päivärytmi.

Nopee aamupala, ennen kotisairaalan tuloa. Tämä käsittää jugua, marjoja, leipää, mehua yms. ja tietenkin kahvia.

aamiainen
Eilen oli vuorossa Kolumbialaisista tuo Geisha, se on niin kirkas ja miellyttävä kuppi, jokseenkin pirun hyvin balanssissa. Raikas, ei liian hapokas, sopivan makea jne ylistykset. Harmi vain ettei ole se halvin papu. Tosin ei tän aamuisessa SqM:n La Serraniassakaan valittamista ole, mutta sen vadelmainen hapokkuus saatta olla joillekkin joko In tai OUT.

Colombia Geisha Finca Las Margaritas
Chemex

Niin, eli aamuisin on alkanut upota kahvin laitto pääasiallisesti Chemexille, en tiedä miksi, mutta on taas “se aika” kun tämä uuttotapa miellyttää muita enempi.
Nopea ja näppärä, saa reilummin uuteltua kerralla, eikä puhtaana pito ole hankalaa.

Eli aamiaisen jälkeen on ollut vuorossa kotisairaalan käynti (tätä piti alunperin jatkua vain 3vrk, mutta eihän ne aikaikkunat koskaan pidä), jossa lasketaan antibiootti IV:nä (suonensisäisesti), joten saan pitää kädessäni nykyään kanyyliä hela dagen.

tippa

kanyyli

kanyyli

kanyyli siteessä

kanyyli siteessä

Ei se tosin ole estänyt käynnin jälkeen meitä pomppaamasta leikkipuistoihin. L saa peuhata ylimääräisen energiansa, itse saan S:n kanssa lepoa ja aurinkoa. Ei sillein huono diili.

Kahvijuttujen saralta vielä viimeisin innostukseni kohde on Nutation tamp, eli sellanen coin flip tamp (pyöritetään tampperia kuin pudotettua pyörivää kolikkoa purujen päällä) tyylinen tamppaus.

purut
tampperi kääntö
tampperi kääntö2
tampperi tasan2
pinta
En laita juurikaan painoa mukaan, tampperini painaa itsessään 490g ja kun sitä muutaman kerran pyöräyttää niin kaarre on ikäänkuin loppu, niin kuin pyörivä kolikko joka pikkuhiljaa asettuu pinnalleen, samoin käy tässäkin.

Tämä on jeesannut itsellä nyt viime päivinä saamaan valutetuista shoteista tasaisempia kuin ennen, tai ainakin helpommin hallittavia. Vaikka noro valuu jonkin verran hitaammin, ja on sellaista hiirenhäntää melkein blondaantumiseen asti, niin se kuuluu ymmärtääkseni vain asiaan.

Tätä kokeilemaan innoitti Matt Pergerin (AUS) WBC esitys [klikkaa videoon], joskin käytän edelleen espressomyllyä ja sillä aavistuksen karkeampaa jauhatusta. Matt esityksessään taas isompaa myllyä, joka tarkoitettu enempi filtterille (näin todella yksinkertaistettuna pähkinässään), mutta joka tapauksessa huomioin siitä tuon tamppaustekniikan ja nyt sen kanssa siis eteenpäin.

Hyvää shottia on tullut, ja maku mm. SqM:n Red Brick (v7):ssa muuttui mielestäni parempaan suuntaan.

Testissä lisäksi normaalista kuumaan espressokuppiin laskemisesta poiketen, pakkasesta lasi, johon shotti. Hyvin mielenkiintoisesti maku vaihtelee, ja nopeasti lämpötilan vaihtuessa, alussa tuntui jopa marjojen maku hieman Boozy:maiselta. Tosin en ole tätä ehtinyt edes kymmentä kertaa vielä kokeilla, niin enpä osaa päättää jätänkö tulevaisuudessakin kupit koneen päälle lämpenemään, vai pakkaseen kylmenemään.

Hyvää lämmintä kesää kaikille valmistuneille, opiskelijoille, koululaisille ja miksei nyt sit samantien koko kansalle, joka talven pimeydestä on vaeltanut valoon!

kesäilta

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s