Kahvia Kolumbialaisittain

Posted: 24/05/2013 in Espresso, kahvi, kahvila
Tags: , , , , , , ,

kolmen setti
Nyt on mulla jokin Kolumbiakausi päällä. Enpä tiedä mistä tää nyt on alunperin lähtenyt, mut huomasinpa tilanneeni ja ostaneeni kyseisen maan papuja, kuukauden varastoksi (ehkä vajaan, riippuu miten hyvin maistuu).

SquareMile Roasteryltä Lontoosta tuli jälleen kaksi pussia, Espresso blendi Red Brick ja La serrania Huila.

Sit kun luin twitteristä Johan&Nyströmillä olevan Kolumbialaista pestyä Geishaalimited edition“, niin oltiin siellä tänään poistamassa pussia hyllystä (ei kyl halvin papu, joten odotukset tän kanssa huikeet). Lajike on harvinainen, joka onnistuessaan tekee kahvista tajuttoman hyvän.
Tuo harvinainen sana on vähän nyt niin ja näin, joidenkin mielestä se ei enää ole harvinaista, omasta mielestäni se taas on. Eritoten mitä tulee sen kolumbialaiseen esiintymiseen, ei omalla kohdallani ole aiempia kokemuksia. Ainostaan Panamalainen geisha on tuttua.

Colombian Geisha

Telkkarista tuli Splash, tämä uimahyppyohjelma jossa julkkikset hyppii. Leppoisaa katseltavaa, voi nollat taulussa kyttäillä. Hattua nostan näille julkkiksille, joilla mm.korkeanpaikankammoa, uimataidottomuutta yms. ja silti hyppäävät.

Niin eli takas asiaan…

Tätä katsellessa, annoin espressokoneen lämmetä, ja samalla tein pikku valmisteluja vasemmalla kädellä tulevaa uuttoa varten.
Kun nyt tällä erää tämä Red Brick versio 7 (kaiketi?), jossa siis seuraavat; 40% La Serrania, Colombia 30% Tega and Tula, Ethiopia 30% Sertâo, Brazil.

Red Brick
extract
espresso

Uutto meni loistavasti, kerralla nappiin, ja nakukahvalla tarkkaillen. 18,5g kahvassa josta 25g kuppiin 23sekassa.
Oikeastaan, on mennyt siitä alkaen hyvin, kun WBC kisoja katsoessa näin Matt Pergerin (Australia) käyttävän tamppauksessa nutation tekniikkaa, ja sitä itse nyt käyttäen.

Makua pitää tuumailla tarkemmin, erittäin hyvää oli, mutta mitä sieltä erityisesti erotteli, niin se on taas toinen.
Listaisin ekaan shottiini ainakin vadelman ja lime hapokkuuden, sekä brown sugar olis kaiketi yks kans. Pitää maistella enempi, mikä nyt ei luultavasti tule olemaan ongelma (eräänlainen juoppo[?]).

La Serrania

La Serraniaa on kehuneet sitä juoneet, kuvaus SqM:n sivuilla sai sitä tilaamaan ” It has sweet peach and vanilla notes with a brown sugary sweetness, lovely raspberry acidity and a silky mouthfeel”, miksipä tälläistä ei haluaisi maistella.

Näihin papuihin ja ajatuksiin, hyvää yötä/päivää/ja huomenta, milloin tätä nyt luetaankaan.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s