Kulttuuria ja lekottelua kahden päivän sisään

Posted: 20/05/2013 in kahvi, kahvila, Kesä, kulttuuri, lapsi, rc, Valokuvaus
Tags: , , , , , , , , , ,

Nyt on taas ollut “hektistä”menoa pari päivää, vaikka alkaa tuntua et tää on meille aika nortsia jo.
Yritän pitää yllä lyhyttä juontoa siitä mitä ollaan tehty, ettei paisu postaus ihan romaaniksi.

Eilen oltiin kavereiden kanssa safkaamassa salattia Torpanrannassa, niitä jättisalaatteja, joihin kiljardi vaihtoehtoa täytteiksi. Saattaa kuulostaa muijamaiselta, mut kyl se äijänkin täyttää, reippaat täytteet.
Oli vielä jotenkin seisova ilma, pilviä, mut lämmin. Ihan outo, päätettiin kiskoa eväät ulkona, ja hyvin tarkeni kun ei ees tuullut.

Sitä ennen oltiin viety L mummilaan hoitoon, joten tultiin torpanrannasta suoraan kotiin väijymään Suomen peliä, ja koska siinä kävi nyt miten kävi, niin eipä siitä sen enempää.

Kuvat: Canon PowerShot G15

Mummila

Mummila

Kolmannen erän lopulla lähdettiin lentävällä lähdöllä Hartwall Areenalle, siellä oli ilmainen Baletti näytös by kansallisbaletin jengi. En oikein muista, mikä herkkä hetki olin tuonne lupautunut, mutta kuitenkin sieltä itseni sit löysin. Yllärinä tuli paikan päällä, et juontajana oli Marco Bjurström, ja siellä oli myös oopperaa (hanurilla säestettynä, no kuinkas muuten).

oopperaa
balettia

My beauty

My beauty

Jos joku olis tästä mulle kertonut vuosia takaperin, et mitä tuun tekemään/näkemään, oisin varmaan vähintään pyörtynyt. Mut ok, kyllähän ne hyppelehti ihan taidokkaasti, ja ei se ooppera osuuskaan kauaa kestänyt. Sit oli aika ällistyttävää se varpailla tanssiminen ja jalkojen nostelut, piti vaan ottaa asenne pieneen ravisteluun niin se maistui paljon paremmalta, jäi ihan kiva fiiliskin.

No käytiin hakemassa L mummilasta, ei tietenkään lähtenyt mukaan vapaaehtoisesti, kukapa sitä kotonaan viihtyisi, mummi rocks.

Kun oltiin työnnetty muksu autoon ja päästiin matkaan, niin ei kauaa kun pieneltä lähti taju. Ihan sopivasti kävi suunnitelmiin, koska käytiin matkalla mäkissä hakemassa pöperöt himaan. Saavuttiinkin just sopivasti perille, meinaan euroviisut oli just alkamassa.

Kun ne oli katottu, huvittuneen pettynyt pössis päällä, kevyt suihku ja unta kuulaan.

Aamulla sit herätys, olis vieraita tulossa.

Oli virkistävää jorista pitkästä aikaa Kotkan kaverien kanssa, ja vaihteeks juhlia L:n synttäreitä (poika on varmaan jo ihan sekaisin käsitteestä “syntymäpäivä”).

mutakakku

mutakakku, tajuttoman hyvin onnistunut, tänks to S!

Tän jälkeen mentiin kaupan kautta hakemassa skärbää grilliin (maggaraa siis), josta jälleen mummilaan grillin luokse.

Täs pieni juttu kaupan pihalta… siel oli jonoa ku saipan maalilla, joten päästin S:n ovilla ja jäin metsästämään pojan kanssa parkkipaikkaa. No tulihan sellainen, vulva oli peruuttamassa pois, ja jäin tämän taakse jonottamaan. Sit kun se sai veivattua 240:sensä pois siitä ruudusta, ni eikö sihen tunkenu joku Tigra! Minä teiden herrasmies otin tilanteen rauhallisesti ja avasin ikkunan, ulos astui kaks nuorta blondia, soittelin torvea ja kerroin mielipiteeni suht kovaan ääneen siitä ikkunasta, sain vielä kesoakin, soitin lisää torvea. Onneks vierestä tuli paikka miltei hetimiten. S:n loppukauppareissun sainkin sit selittää pojalle miks isi joutui hieman oikaisemaan toisen törkeää ajovirhettä, ja miten joskus pitää vähän kertoa siitä myös syyllisille (tai jotenkin siihen suuntaan sen juttelin).

Mummilassa oli vähän aikaa ennen Suomen pronssipeliä, joten koska mulla oli siellä säilössä RC autoni, niin päätin ottaa ja ladata akut pienelle koeajelulle. L autteli mummia pihahommissa, jälleen, on kovin kiinnostunut kastelemaan kukkia, pitämään nurtsista huolta yms. tällä kertaa hän laikaisi (auttoi lakaisemaan, sen minkä kykeni) assulta ruohot pois.

puutarhuri

puutarhuri

 puutarhurin hommia


puutarhurin hommia

Tarkemmin ottaen, RC-autohan siis on “Team Associated RC10B4 Stealth” (RC10 Asso).

Hyvin lähti, ilahduin oikein kun ei ollut oikeastaan muuta kuin pölyä pinnoilla. Suuntasin pikkuohjuksen asfalttia pitkin kääntöpaikalle, ja takas tullessa otin sillä huippuja, kas kummaa et kun lähdin heittämään sitä sladiin, ni se otti kipeää korkeasta kanttarista.

Auto pöydälle ja tutkimaan voisko vahinkoja väliaikaisesti korjata, Appiukolla on kovat liimat, niillä saatiin jonkin verran anteeks, ja sit kun ne petti ekan kerran, ni laitettiin etupää melkein jumiin vedolla (nippusiteillä pikkuviriviriä).

Tämä toimi, ja pari akkua tuli huideltua hiekka/sorakentällä. Mut ajot loppui, kun moottorin rattaat alkoi rahista jo sen verran, että edessä on isomman kaavan avaus + puhdistusprokkis.

dusty rocky motor

dusty rocky motor

Mikä siis meni rikki? Osaa metsästäessä netistä (ja samoin tein sen tilanneena) sain sille oikein nimenkin, “Associated Front Suspension Arm”, eli sellaista sitten virittelemään.

Associated Front Suspension Arm

Täs samalla kirjoittaessa sivusilmällä kytistän Sveitsi – Ruotsia, tilanne vielä Ruotsin puolesta, ei kiva, yritän olla lungisti “ei kiinnosta”asenteella, vaikeeta kun just H.Hanhet sai paitsiomaalin hyväksyttyä.
Jahas, ne voitti sit… ei häiritse… ens vuonna KOSTO!

Nyt on sit takana ooperaa, balettia, salaattia, kiekkoa, grillausta, rc-ajelua, kahvittelua ja juhlimista niin ja euroviisut. Et Ding-Dong vaan, sanoisin jälleen, et on tää meno välillä hekstistä.

Kahvit alkaa olemaan finaalissa, mut postissa pitäis olla tulossa pari pussia helmiä Lontoosta, en malta odottaa, oon ihan täynnä tän hetkisiin papuihini.
Squaremileltä tällä kertaa tilaus, ajattelin pitää taukoa HasBeanilta jonkin aikaa, tullut suht tasatylsää papua viimeaikoina, vaikka maistuneet niin silti haen jtn erikoisempaa.

Loppuun kuvaa päivän ajeluista, ennen kuin joutui lopettamaan. Niin sekä lähes pakolliset eläinkuvat ihastuttamaan eläinten ystäviä ;)

buggy start

buggy start

buggy from little donut

buggy from little donut

buggy doing donut

buggy doing donut

buggy donut dust cloud

buggy donut dust cloud

Buggy long turn

Buggy long turn

Oona

Oona

Oona veto veks

Oona veto veks

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s