Päivän kahvit ja Derby

Posted: 02/05/2013 in aeropress, cappuccino, Espresso, kahvi
Tags: , , , , , , ,

Posti toi tällä kertaa lapun ovelle, viimeks tilatessa toi ovelle asti paketin, ei muuta kuin hölkäten konttorille ja takaisin.

pussit

Kolme pussia oli paketissa. Ensimmäinen ja itseäni kiinnostavin oli Espressoblendi Sweepstake (500pussin limited edition). Tässä oli snadi juoni mukana; Häsän 13 työntekijää on laitettu jockeyksi ja annettu näille numerot, lopuksi käydään 30.4 ravit, ja jos oman pussin jockey voittaa, niin hasbeanilta saa pussista maksetun summan takaisin. Linkki käytyyn “Derbyyn”  (siis heppojen laukkakilpailu, ei ravit).
jockeyt
Harmikseni kyllä omassa pussissa oli nro_1, ja voittajaksi selviytyi nro_2 “Slayer”, joten no bonus.

Ei muuta kuin papu myllyyn ja makutestiin.

Mitä odottaa seuraavilta pavuilta keskenään samassa pussissa:

50% Costa Rica Finca Bella Vista
30% Brazil Passeio Icatu Natural
20% Ethiopian Wote Natural

Paha etukäteen sanoa, ehkä odotan jotain makeaa ja hedelmäistä.
Pussin avatessa, sieltä hyökkäsikin oikein kunnon fruitypommi aromeina ilmoille.

No shotti tuli 19g puruista 25g valmista juomaa, ja maku… no mielenkiintoinen, uutto näytti ainakin menneen hyvin, päällisin puolin. Maku sit taas, no oli paksua, sekä jotain mitä en osaa paikallistaa, ja loppuun pääni vadille et olis persikkaa tungettu suuhun (tai mangoa, ota nyt näistä selkoa). Jälkimaku oli niin persikassa ja jossain hapokkuudessa mellestämistä, etten osannut sanoa tykkäsinkö vaiko enkö. Joten päätin ottaa maidon mukaan tesmeihin.

Cappuccinossa tuo sitten olikin mukavampi, maidon alta tuli kivasti makeaa persikan makua esiin, jollen saa parilla yrittämällä tuota espressoa paremmin maistumaan, tulee tästä ehdoton cappuccinon pohja.

Mitäs sitten olis, niin, kaksi suodatinkahviksi puoltavaa pussia, toinen Natural ja toinen Washed (pavun/marjan prosessointimenetelmät, niistä löytyy infoa enempi googlella, aiemmin olen tässä postauksessa näihin pureutunut), näistä tuli valittua Brassi ja Burundilainen.

Brazil Pedro Redonda Pulped Natural Catuai

Brassi

Aeropress inverted, 1min steep 30s press, 16g / 220g / 88°C.

Maut mitä bongattu: Toffee ja loppumaussa viipyilee “spicy”, ei juuri ihmeellinen, eikä haluttua marjaista hapokkuutta ainakaan näillä parametreillä löytynyt :/

Burundi Ngozi Mugomera Washed. Näistä kahdesta asteen tummempi paahto.

Burundi

Ja jälleen aeropress väärinpäin samoilla ajoilla, 16g / 225g / 90°C.

Kuppi tarjosi seuraavaa: Kirkas ja mukavan hapokas. Ensin suussa käy tumma maku (tumma suklaa?) joka nopeasti häviää ja hento vadelma pyörähtää suussa, vaikka enpä uskonut sen tämän voimakkaammin tulevankaan esiin, mutta joka tapauksessa oikein mukava “löytö” tästä kupista.

Näitä piti vain pressata ihan maistelun vuoksi, ei dokaamiseksi, mutta kuitenkin huomasin juovani koko kupin Burundilaista. Pakko todeta, että jos näistä kahdesta pitäisi nyt valita, niin juuri tämän ottaisin pidempi aikaiseen käyttöön. Onneks on molemmat, niin en ole valinnan edessä.

Loppukuvaksi heitän vappuna kauppatorilta hankitun Perulaiskauppialta bongatun Dreamcatherin. Tätä häkkyrää olen jo jonkin aikaa hamuillut, nyt tuli sit hankittua. Wikistä pieni lainaus: “Nightmares pass through the holes and out of the window. The good dreams are trapped in the web, and then slide down the feathers to the sleeping person.”

Dreamcatcher

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s