Lunta tupaan ja muutama pussi papua

Posted: 07/04/2013 in aeropress, cappuccino, kahvi
Tags: , , , , , ,

Tänään sitä taas saa, nimittäin lunta. Toisaalta, joka vuosihan se on pukannut kevyen “takatalven” jos tätä nyt edes voi siksi kutsua.
Koneelta bongasin kuvan parin vuoden takaa Pohjoisrannasta.

5.4.2011

5.4.2011

Et kyl silloinkin oli vielä snögöä, sanoisinpa jopa et enemmän kuin nyt.

Aiemmassa postauksessa manasin kun PostiPate pimitti mun kahveja pääsiäispyhien kunniaks käytävillään. Ni eikös se kirjoituksen jälkeisenä päivänä kuskannut tuon kyseisen paketin ovelle asti, mikä on outoa, koska 90% tilauskerroista sen on saanut hakea lappua vastaan postista. Kannatti kirjottaa, kun kerran Itellassa tätä blogia luetaan.

Mut mitäs sieltä sit tulikaan?
On kolme pussia, SquareMileCoffee:lta;
Vunga – Rwanda, La Buitrera Huila – Colombia, Félix Navero Caranavi – Bolivia.

cappuccino

Tuosta La Buitrerasta jo kirjoitinkin, joten siitä ei sen enempiä, ihan vaan et cappuccinonakin toimii.

 pussit

Vungaa on kuvailtu näin “super sweet peach syrup, prunes with a lovely lime acidity and a hint of vanilla and jasmine in the finish”
Ja näinhän tuo maistui, ainakin suurimmaksi osaksi, tuosta lovely lime hapokkuudesta nyt voi olla eri mieltä. Itse tykkäsin sen olevan aika normi hapokkuuden puraisu, etten sitä osais hehkuttaa erikseen.

Caranavi taas menee näin “This coffee is superbly balanced, with a juicy plum-like acidity, creamy mouthfeel and rich, caramel sweetness. In the finish you’ll find notes of dried fruit”
Tosiaan, omaan aeropressiin kun tämän istutti väärinpäin, ja 1:10 steep, 23s press, pelkkä alku sekoitus. 16,5g kahvia ja 225g 89C vettä.

aeropress

Tästä sai oikein maukkaan kupin, sit oli luntattava pussista nämä kuvaukset, ja tuntuivat hyvin osuvan kohdilleen. Tämä on tän hetken suosikkini näistä kolmesta, harmi vain ettei ole enää SqM:n webshopissa myytävänä, jos lisää haluaisin.

Mutta taas jos jatkaisi liitutaulujen maalausta. Jep, näin tee-se-itse miehenä on projektina pöydällä kaks taulua sotkettuna kerroksella liitutaulumaalia, nyt odottaa kuivumista ja sit lisää kerrosta pintaan (toisin päin tällä kerralla). Tälläisiä on jo pari kotona tehtyinä, mut enempi parempi.

liitutaulut

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s