Kupissa SqM:n La Buitrera, Kolumbia

Posted: 05/04/2013 in aeropress, cappuccino, Espresso, kahvi, Rocket
Tags: , , , , , ,

LaBuitrera
Tästä pavusta on seuraavia tietoja saatavilla ihan SquareMile Coffeen Webshopin sivuilta:

La Buitrera on Albero Ortiz Gomez:n farmin nimi, siitä siis nimi pussiin.

Maku: “This coffee is delicate with a champagne-like sparkle. A lychee sweetness and ripe red fruit flavours make it a super complex cup. In the finish you’ll get a touch of chocolate and summer berries.”

Eli lyshee käytiin jo aiemmassa postauksessa ja sehän oli yhtä kuin Litsi (lue lisää täältä), eli Rakkauden hedelmä (edelleen, lue tuo aiempi postaus).

litsi

Shamppanjamaisen poreen kaltaisen pössiksen saa myös suusta haettua, mikä on aikas jännä, ensimmäistä kertaa tälläistä kokeilin. Vielä on vähän niin ja näin, et pidänkö siitä, on sen verran omanlaatuinen makuvivahdus.

Marjoja kyl erottaa, mut ne jää omalta osaltani aika lailla sanaan marjat, en osaa mitenkään hienosti erotella noita kesäisiin tai muuten. Suklaan maun sain vasta jälkimaussa esiin, kun latasin aeropressiin 18g purua ja 225g 90C vettä, inverted, 1:10 steep, 37s press, stirr (sekoitus) alussa ja 30s kohdalla (n.5-7kiepautusta).

Espressona (kone: Rocket R58, Mylly: Mazzer mini E, 18,5g purua, 35g juomaa) tämä oli mielestäni melkeistään jopa parempikin kuin mitä muutamalla AP:n pressauksella sain. Toimi hyvin, ja varsinkin makuja sai paremmin esille, runko oli toimiva, ei liian laiska eikä tuhti.

Mikä yllätti positiivisesti, tätä päätin testata ihan testiksi cappuccinon pohjilla, niin se antoi hyvän säväyksen. Makeus ponnisti kivasti esille, ja kahvi maistui kivasti sieltä maidon alta, sopivasti ja myötäilevästi. Olisiko tuo marjaisuus ja litsi sitten avain tähän, tjaa-a.

Mut nyt juotu vasta pari päivää, ja mielipide uudelleen sitten pussin puolesta välistä uudelleen ;)

papuja

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s